Sabotoitko itseäsi? Lopeta se.

Joskus omista haavoistaan on vaikeaa päästää irti. Tunnemme tarinamme ja haavamme. Meille on tapahtunut sitä ja tätä ja siitä syystä emme yksinkertaisesti voi tehdä tota.

Esimerkkejä omasta elämästäni: En voi myydä sielukanavointeja, koska ihmiset saaattavat tuomita, pelästyä ja pitää minua noitana. En voi puhua yleisölle, koska olen ollut ala-asteella kova punastelemaan ja tuskallisen ujo. En voi kirjoittaa kirjaa, koska minulla on kirjoitusblokki, eikä mitään syntynyt viimeksi kun yritin (vuosia sitten).

Joskus jäämme luuppiin, jossa estämme nykyhetkeen luonnollisesti kuuluvia asioita tapahtumasta, sillä jäämme toistamaan vanhaa kelaa itsestämme ja kuvittelemme olevamme pelkojemme vanki. Vetoamme (teko)syihin, joiden mukaan emme ihan vielä kelpaa sellaisena kuin olemme emmekä voi olla se uusi ihminen, joka itse asiassa jo olemme tänään. Tai siis olisimme, jos antaisimme itsemme ja elämämme virrata, emmekä jäisi kiinni kuvitelmiin omista esteistämme.

Kaikilla on pelkoja. Niitä on hyvä kuunnella ja kohdata herkkyydellä. Joskus vanhat pelot ovat kuitenkin vain turhia tekosyitä, esteitä joita luulimme meillä olevan, koska emme ole kokeilleet toimia muulla kuin esteen edellyttämällä tavalla.

Oli tapaus kumpi tahansa, meidän ei tarvitse valita pelon kautta elämistä vaan joko mennä lempeästi pelkoja kohti tai suoraan yli.

Viime aikoina olen ottanut näiden turhien pelkojen suhteen käyttööni hyvin ratkaisukeskeisen menetelmän, joka tiivistyy yhteen sanaan: LOPETA.

Kun huomaan toistavani itsetuhoisia tarinoita ja esittäväni itselleni tekosyitä, joilla yritän estää itseäni tekemästä sitä, mitä todella haluan tehdä, sanon mielessäni itselleni: lopeta. Sitten valitsen mennä kohti sitä, mitä sydämeni sanoo.

Tämän metodin käyttöönotettuni olen huomannut, ettei minulla olekaan niin paljon esteitä elämässäni kuin kuvittelin. Koska en pystytä niitä enää. En usko niihin enää. En valitse elää niiden mukaista elämää.

Minkä itsesabotaasin muodon sinä aiot tällä viikolla lopettaa?

 

PS. Ja sielukanavoinnin voit muuten tilata osoitteesta jenni@jenniarbelius.fi. Kanavointi tuo selkeyttä erityisesti tunteen tasoon elämässä. Se valottaa mihin suuntaan sielusi toivoisi saada kulkea ja millaisia opinkappaleita elämänpolullasi on juuri nyt meneillään.

Syksyllä ilmestyvän kirjani sähköpostilistalle puolestaan pääset täältä, tervetuloa mukaan! Saat liittymisen yhteydessä henkilökohtaisen suosittelulinkin, jota jakamalla voit saada kirjan ilmaiseksi.

http://jenniarbeliusyhteys-0.launchrock.com

PPS. Opin tämän tehokkaan ja käytännöllisen menetelmän tästä hauskasta videosta. Suosittelen! Stop it.

 

Haluatko ilmaisen stressiä helpottavan meditaation?
Tule mukaan listalle.
Haluatko ilmaisen meditaation?
Se rentouttaa kehoa, mieltä ja eheyttää stressiä.
Leave Your Comment

Copyright © 2019 2019. All rights reserved.
Proudly powered by 2019. Theme 2019 made by FitWP.