Projisoitko vai Laajennatko?

Ihmeiden oppikurssissa puhutaan siitä, että ihmisen havaitseminen on sisällöltään kahdenlaista. Joko se on projisointia tai Laajentamista. 

Ihmeiden oppikurssin viitekehyksessä projisoinnilla tarkoitetaan kaikkea sitä ”havaitsemista”, jonka tulkinta perustuu pelon, tuomion, puutteen, syyllisyyden, yhdellä sanalla sanottuna ristiriidan sisältöön. Pelon sisällöllä on monta eri muotoa, mutta yksinkertaisimmillaan pelon mielensisällön tunnistaa siitä, että se tuntuu kantajastaan pahalta.

Rakkauden Laajentaminen puolestaan on havaitsemista, jossa tulkitset havaitsemasi osana Itseäsi eli näet ulkopuolella saman Vilpittömyyden, johon olet siinä hetkessä yhdistyneenä omassa mielessäsi. Laajentamisen tunnistaa siitä, että se tuntuu tekijästään hyvältä, hänellä itsellään on omassa mielentilassaan Ilo, Vapaus ja Rauha.

Yksinkertaistettuna projisoidessamme heijastamme oman ristiriidan mielemme ja katsomme jonkin menneeseen kokemukseen liittyvän tuomitsevan tulkintamme kautta ”toisia”, vaikka oikeasti emme varsinaisesti näe toista ihmistä, vaan näemme ainoastaan oman mielemme filtterin toista ihmistä vasten. Näemme oman linssimme, emme mitään muuta. Eli kaikki, mitä vihalla sijoitamme toiseen, ovat vain omia tuomioitamme, vihaamme, syytöksiämme itseämme kohtaan.

Nämä kipeät ajatukset itseä kohtaan tekevät mielessä vain niin kipeää, että tuntuu hetkellisesti helpommalta katsoa niitä jonkun toisen ominaisuutena. Projisoidessamme emme vielä ole valmiita kohtaamaan kipua suoraan, sillä tuomitsemme itsemme syyllisyyden ajatuksista niin syvästi,  että voimme katsoa kipua vain sijoittamalla syyllisyyden johonkuhun toiseen. Niin kauan kuin kannamme kipua mielessämme, se satuttaa meitä itseämme.

Todellisuudessa mitään hätää ei ole, eli oli asia mikä tahansa, sitä voi katsoa armeliaasti. Kun Rakkauden mielentila itsessä laajenee, myös uskallus katsoa projisointiensa takana olevia häijyjä tulkintoja itsestä kasvaa. Projisointiakaan ei siis tarvitse tuomita.

Vaikka ihminen kuvittelisi Jumalan Rakkaudesta erossa ajatellulla mielellään ja kokemusmaailmoillaan tapahtuneen mitä tahansa, totuus on, että vain Jumalan Rakkaus On Totta. Olemme yhdistyneitä siihen jatkuvasti sillä osalla Mieltämme, joka on osa Jumalan Mieltä. Se Mieli on ikuisesti muuttumaton ja ikuinen.

Rakkaus ei voi kuin Laajeta, koska Se vain On. Rakkaus ei sulje itseään, se ei pihtaa, eikä sen Laajeneminen ole antamista tai saamista egon säännöillä, joiden mukaan joku aina menettää jotakin, kun joku ”antaa” jollekin jotakin. 

Rakkaus Laajentaa Itsensä vain siksi, että Rakkaus On, eikä ole mitään, missä Se ei Olisi.

Kun katsot toista ihmistä laajentaen Rakkautta, tulkitset oman Todellisen Mielesi eli Rakkauden sisällöllä. Olet itse Rakkauden mielentilassa yhdessä Itsesi kanssa ja siis myös tulkitset kaiken näkemäsi Rakkauden mielentilalla, koska olet valinnut Rakkauden mieleesi, eikä juuri siinä hetkessä sille ole pelkosi luomaa estettä.

Et siis projisoi vaan Laajennat, Olet Rakkautta, yhtä Rakkauden Mielen kanssa. Havaitset eli tulkitset eli Laajennat Rakkautta, koska Olet Rakkaus.

Sinun mielesi maiseman heijastamisen sisällöllä ei ole mitään tekemistä toisen ihmisen kanssa. Hän on todelliselta olemukseltaan Rakkaus, aivan kuten Sinä ja Kaikki.

Se mitä toisissa näet, kertoo vain itsellesi sen, millä mielellä kullakin hetkellä katsot, ristiriidan mielellä vai Rakkauden mielellä. Rakkaus hänessä on ikuisesti muuttumaton, vaikka millaisia hirviöajatuksiasi häneen heijastaisit. Samaan tapaan Rakkaus sinussa ei muutu, vaikka oma tai jonkun toisen ihmisen ristiriidan mieli hakisi mitkä todisteet syyllisyyteesi ja viallisuuteesi. 

Kun omaan mielentilaan tulee armollisuutta ja mahdollisuutta ajatella niin, etteivät tuomion ajatukset olekaan totta, voi myös omia projisointejaan katsoa armollisemmin ja alkaa tehdä tekemättömäksi omia uskomuksia viallisuudesta, jotka kohdistuvat aina ensin itseen ennen kuin ne heijastaa eli projisoi toisiin. Voit valita, kumpaan olet halukas uskomaan eli kumpaa haluat vahvistaa mielessäsi, viallista mieltäsi vai Viatonta Mieltäsi.

Toiset ihmiset ovat siis lahja, sillä heitä vasten katselet omaa mieltäsi. Heitä vasten voit myös tehdä mielenmuutoksen eli käydä omaa sisäistä polkuasi vapauteen, sillä ilman heijastuspintoja et näkisi, mitä itsestäsi ajattelet. 

FEMME SPIRITUELLE 

PS. Myös psykologiassa puhutaan projisoinnista. IOK:n lähestymistapa mielenterveyteen on psykospirituaalinen. Tällä tavalla tarkasteltuna todellista paranemista ei voi tapahtua ilman ihmisen suhdetta Jumalaan eli Rakkauteen eli ilman, että ihminen samastuu Todelliseen Itseensä eli omaan Terveeseen Mieleensä. (Jos kiinnostuit, tässä on lisälukemista: Täydennysosa Ihmeiden oppikurssiin: PSYKOTERAPIA – Tarkoitus, prosessi ja käytäntö sekä RUKOUKSEN LAULU – Rukous, anteeksianto, parantuminen.)

PPS. Avaan tällä sivulla sisäistä matkaani käytännön esimerkein ja jaan samalla Ihmeiden oppikurssin inspiroimia ajatuksia. Uusi kirjoitus ilmestyy joka perjantai. Tervetuloa matkalle mielenvapauteen kanssani!

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn kaikkiin maksuttomiin materiaaleihin (mm. kirjoitukset / videot / audiot), jotka saat suoraan sähköpostiisi.

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2021 2021. All rights reserved.
Proudly powered by 2021. Theme 2021 made by FitWP.