Onko sinullakin Bitchy Resting Face?

kuva[ois skin=”Pop-in”]Ihan ensinnäkin: kärsin ajoittain vakavasta häiriöstä nimeltä BRF, bitchy resting face. Se tarkoittaa ilmettä, joka on melko tyhjä, todella totinen ja joskus tulkittavissa ylimielisyydeksi tai töykeydeksi. Bitchy resting face voi pahimmillaan pilata ensivaikutelmia ja aiheuttaa kitkaa ihmissuhteisiin.

BRF voi vallata kasvot monesta syystä. Erityisen yleinen se on introverteilla ja herkillä ihmisillä, jotka saavat ympäristöstään niin paljon informaatiota, että tiedon lajitteleminen yksinkertaisesti kestää. Sosiaaliset tilanteet voivat sisältää niin valtavan määrän tendenssejä ja tunteita, että introvertti ihminen kääntyy suodattamaan niitä sisäänpäin ja vaikuttaa vetäytyvältä. Kasvojaan myöten.

Jos taustalla vaikuttaa vielä suomalainen häpeäkulttuuri, jossa elävyyteen ja aitojen tunteiden näyttämiseen ei varsinaisesti kannusteta, on tympeille kasvonilmeille kulttuurissamme reilusti tilaa.

Rakastan ystäviäni, joiden kanssa voin yhdessä möllöttää ja BRF:ta ilman tarpeettomia välienselvittelyjä, kuin yhteisestä sopimuksesta. Toisaalta olen oppinut arvokkaan taidon myös hyvin ekstrovertilta ystävältäni.

Hän ei kestä sitä, kun jengi on jähmeää. Hän vaatii, että yhteisissä illanistujaisissa jokainen on läsnä ja osallistuu omalla energiallaan siihen, mitä ollaan tekemässä. Tämä ei tarkoita sitä, että häntä tulisi viihdyttää tai miellyttää oman hyvinvointinta kustannukseella vaan sitä, että ihmiset astuisivat ulos suojakuoristaan ja olisivat läsnä meneillään olevassa tilanteessa. Siis omassa elämässään.

Mielestäni toive on hyvin kohtuullinen ja hyvä muistutus siitä, että luomme itse oman elämämme. Oma elämämme tai onnellisuutemme ei ole mitään, mikä tipahtaa luoksemme jonkun muun tuomana, ilman että meidän itse tarvitsee osallistua sen luomiseen mitenkään.

Joskus jäämme oman jähmeytemme vangiksi ja käytämme omasta töykeydestämme muita nimityksiä, kuten väsymys. Jokainen on kuitenkin vastuussa omasta energiastaan itse. Vaikka joskus on kiva vain möllöttää, voi liiallisesta totisuudesta ja jähmeydestä luopuminen auttaa siinä, ettei elämästä tule turhan tylsää.

Mitä tehdä, jos omaat bitchy resting facen?

Tieto. Suhteemme toisiin ihmisiin rakentuu kommunikaation kautta. Myös kasvojen ilmeet ovat kommunikaatiota siinä missä sanatkin. Joskus ihan oikeasti voimme näyttää vaikeasti lähestyttäviltä ja tehdä sille jotain. Bitchy resting face määritellään tarkemmin täällä: http://www.urbandictionary.com/define.php?term=bitchy+resting+face

Aitous. BRF voi tulla esiin ristiriidasta, jota ihminen kokee suhteessa aitoutueen. Miten olla oma itsensä juuri meneillään olevassa tilanteessa, ovatko muut ihmiset aitoja, voiko heihin luottaa ja kelpaanko minä näin, ovat kysymyksiä, joita saattaa risteillä pokerinaaman takana. Kenenkään ei tarvitse väkisin miellyttää ketään eikä hymyillä, jos ei siltä tunnu. Voimme silti miettiä, onko juuri pokerinaama todella aidoimmat kasvomme maailmalle?

Ulos suojakuoresta. Mitä enemmän ihminen rentoutuu olemaan oma itsensä, sen helpommin se näkyy myös kasvoista. Emme tarvitse kasvojemme lihaksia enää suojaamaan itseämme toisten katseilta, vaan ne saavat kuvastaa todellisia tunteitamme, seurassa kuin seurassa. Ego ei halua, että me loistamme. Totisuus voi olla ankaruutta ja hyväksymättämyyttä itseämme kohtaan. Mitä jos vain räjäyttäisimme suojakuoremme, hymyilisimme leveästi ja antaisimme kaikkien muidenkin tunteiden näkyä?

Naura. Elämä ei ole niin vakavaa kuin kasvot totisina luulisi. Bitchy Resting Facesta ja miehillä yleisemmästä Angry Resting Facesta (ARF) löytyy hauska video täältä: Bitchy Resting Face Suosittelen katsomaan! 🙂

Jenni

PS. Kirjani Yhteydessä – Elä sielukasta arkea julkaistaan tänä vuonna. Voi jättää sähköpostiosoitteesi kirjan odotuslistalle täällä: http://jenniarbeliusyhteys-0.launchrock.com/

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2022 2022. All rights reserved.
Proudly powered by 2022. Theme 2022 made by FitWP.