Onko mielessäsi ostoslakko? Tässä kolme vinkkiä.

Ostoslakko mielessä? Lue kolme vinkkiä.

Oma parin vuoden vaatteiden ostoslakko oli luonnollinen. En siis missään kohtaa päättänyt olla ostamatta vaatteita. Lakko ei ollut totaalinen ja ostin varmasti viimeisen parin vuoden aikana joitakin vaatekappaleita, mutta käytännössä elämästäni pyyhkiytyi pois kaikki ylimääräinen shoppailu.

En miettinyt asiaa sen kummemmin ja huomasin koko jutun vasta, kun minulle tuli tarve päivittää tyyliäni. Kerron siitä lisää täällä ja täällä.

Löysin kuitenkin muutaman tavan vähentää turhien ostosten tekoa. Jaan ne tässä.

Ostoslakko mielessä? Tässä kolme vinkkiä:

  1. Hanki (henkinen) elämä

Vaatteiden ostamisessa ei tietenkään ole sisänsä mitään pahaa. Niidenkin suhteen kyse on mielentilasta eli mielensisällöstä, jolla asiaa katsoo. Tänä keväänä olen ostanut vaatteita ilolla.

Olen kuitenkin itse käynyt läpi aikoja, jolloin olen etsinyt shoppailusta korviketta Yhteydelle, jota olen kaivannut suhteessa Itseeni.

Toisaalta olen huomannut, että niissä elämänvaiheissa, kun olen luovimmillani ja minulla on vahva yhteys Sisimpääni eli Itseeni, en kaipaa ylimääräistä romua.

2. Nauti elämästäsi epäkaupallisissa ympäristöissä

Ostoslakkoni aikana en hengannut vaatekaupoissa. Asuin sen aikana lähes vuoden maaseudulla, enkä kaupungissa viettänyt aikaani kaupoissa, vaan merellä tai metsässä. Se tietysti vähensi houkutuksia. En kaivannut shoppailua pätkääkään.

3. Pinterest tulee vaihtelunhaluiselle halvemmaksi kuin shoppailu

Koen, että ainakin omaan feminiinisyyteeni (josta kirjoitan lisää täällä) kuuluu vahva tarve vaihteluun ja itseilmaisuun myös tyylillisesti. Tunnistan itsessäni tarpeen uudistumiseen, vaihtuvuuteen ja kokeilevuuteen värien ja tyylien suhteen. Kyseessä on sisäisestä itseilmaisun ja transformaation tarpeesta, joka ilmenee joskus myös ulkoisesti vaihtuvina vaatteina, väreinä, tyyleinä tai esineinä.

Käytin ostoslakkoni aikana Pinterestiä ja yllätyin siitä, kuinka hyvin se riitti tyydyttämään tarpeeni leikkiä tyyleillä. Keräsin tyylikansiooni jos jonkinmoista kampetta. Konkreettisesti kyseessä on kuitenkin vain kuvien keräilystä digitaaliseen kansioon, ei shoppailusta. Hyvä puoli oli, että sain tyydytettyä kokeilunhaluani ilman, että kuormitin lompakkoani tai luontoa tarpeettomilla vaatteilla. Lisäksi sain kerättyä itselleni kaikenmaailman Pradat ja Chanelit – ja halvaksi tuli.

– Jenni a.k.a. FEMME SPIRITUELLE 💋

Kuva: Pixabay

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn kaikkiin maksuttomiin materiaaleihin (mm. kirjoitukset / videot / audiot), jotka saat suoraan sähköpostiisi.

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2022 2022. All rights reserved.
Proudly powered by 2022. Theme 2022 made by FitWP.