Miten eheä maskuliinienergia näkyy sinussa?

[ois skin=”Pop-in”]Maskuliini- ja feminiinienergian tasapaino on aihe, josta voisin jaaritella tuntitolkulla. Jos haluat lukea siitä lisää, seuraa kirjoituksiani Minä Olen -lehdessä. Huhtikuussa ilmestyneestä numerosta alkoi kolmen pitkän artikkelin sarja, jossa puhun molemmista elementeistä perusteellisesti. Tämä numero on kaupoissa nyt. (Jos lähikauppaasi ei lehti tule, pyydä sitä valikoimiin. Kaupat toteuttavat usein hyvin mielellään asiakkaitten toiveita.)

Aloitan tässä blogissa nyt kahden kirjoituksen sarjan, joka käsittelee kyseistä dynamiikkaa. Kirjoitukset ilmestyvät joka toinen viikko.

Käsittelen asiaa laajasti myös kirjassani Yhteydessä – Elä sielukasta arkea.  Suosittelen!

Huomaa myös feminiini- ja maskuliinienergiaa käsittelevät webinaarit miehille ja naisille! Alkaa heinäkuussa, kestää kolme kuukautta.

Feminiini-maskuliinitasapaino, osa 1.

Miten eheä maskuliinienergia näkyy sinussa?

Maskuliinisen energian näkyvimpiä ominaisuuksia on kyky vetää rajoja, luoda tahtonsa mukaista todellisuutta ja tehdä maailmaan rakenteita, joissa elämä voi kulkea. Tämän elementin yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on myös kyky pidellä tilaa. Tämä tarkoittaa paitsi fyysistä turvallisuutta, myös emotionaalista ja henkistä tilaa.

Kun ihminen osaa pitää tilaa, hänen seurassaan on turvallista tuntea, olla ja ilmaista mielipiteitään. Hän pystyy tarkastelemaan myös omia tuntemuksiaan, ajatuksiaan, sisäisiä ja ulkoisia virtauksia tyyneydellä ja vakaudella ilman, että hän on minkään vietävänä. Tämä tila on merkki tasapainon lajista, jonka jokainen meistä voi oppia.

Yhteiskunnallisesti terve maskuliinienergia näkyy paitsi fyysisenä turvallisuutena – yhteiskunnassa on rauha maassa ja kaikki perusasiat toimivat  – myös emotionaalisena ja henkisenä turvallisuutena.

Tällöin esimerkiksi yhteiskunnallista keskustelua käydään lähtökohdista, jossa erilaisia mielipiteitä kunnioitetaan, ihmiset uskaltavat puhua, olla oma itsensä ja erilaisten tunteiden ilmauksia sallitaan niin kauan, kun niitä ilmaistaan rakentavasti.

Luovuudelle ja elämälle on tällaisessa yhteiskunnassa tilaa. Yhteiskunnallisten rakenteiden tehtävänä on palvella elämää niin, että se näkyy konkreettisesti vaikkapa siinä, millaiset mahdollisuudet ihmisillä on olla läsnäoleva vanhempi omille lapsilleen. Maskuliininenergian yhtenä tärkeimpänä tehtävänä on luoda tilaa feminiininergialle, elämälle ja luovuudelle.

Vaikka tunteet usein liitetään feminiinisyyteen, tunnetaidot ovat tietysti yhtä tärkeitä maskuliiniselle elementille. Muutenhan se ei osaa hoitaa tehtäväänsä eli asettaa rakkaudellisia rajoja, luoda toimivia rakenteita ja todella vastata siitä, että fyysinen, henkinen ja emotionaalinen tila elämälle toteutuu.

Kun yhteiskuntaa tarkastelee tästä vinkkelistä, moni huonosti oleva asia saa selityksen. Ihmiskunnan feminiini-maskuliinitasapaino on vaurioitunut ja se kaipaa eheytymistä.

Samaan aikaan muutos lähtee aina itsestä. Mitä enemmän huolehdimme oman tasapainomme toteutumisesta, sitä enemmän vaikutamme myös todellisuuteen ympärillämme. Muutos omissa energioissamme vaikuttaa kokonaisuuteen väistämättä.

Jos ajatellaan, että ihmiskunta on kuppi kahvia ja sinä olet yksi pisara siitä, sillä on kokonaisuuden kannalta väliä, oletko sinä suolaa, sokeria vai kahvia.

Mitä paremmin saamme itsessämme haltuun sekä feminiinisyyden että maskuliinisuuden valoisat puolet ja löydämme tasapainon, sitä terveempää tapaa olla ihminen edustamme ja levitämme.

Eikä sellaista yhteiskuntaa, jonka jäsenet ovat tasapainossa, yksinkertaisesti voi hallita ja organisoida epätasapainoisesti. Heidän terve maskuliininergiansa pitää siitä huolen.

Miten eheytät omaa maskuliinienergiaasi?

Tunteet. Mene kohti tunteita, omiasi ja muiden. Yleensä kehollinen polku johdattaa tunteisiin. Etsi oma tiesi tunteisiin, oli kyseessä sitten jooga, Rosen-menetelmä, henkiset harjoitukset, intuitiiviset energiahoidot, metamorfinen hoito… Jos koet että tuntemisesi on tukossa, voin suositella lämpimästi Rosen-menetelmää, joka menee tunteisiin kehon kautta. Seuraa silti omaa intuitiotasi sen suhteen, mikä itsellesi tuntuu kussakin kohtaa oikealta. Tarvitset kontaktin tunteisiisi voidaksesi edustaa tervettä maskuliinisuutta, eikä asialla tarvitse olla mitään tekemistä fyysisen sukupuolesi kanssa.

Rajat. Opettele ymmärtämään ja ilmaisemaan omat rajasi. Tee tuttavuutta vihan tunteen kanssa. Viha kertoo meille missä omat rajat sijaitsevat. Vaikka vihaa tuleekin käsitellä rakentavasti, sen viestiä ei kannata ohittaa eikä tuomita.

Voima. Maskuliininen voima työntyy ulospäin ja on luotu muokkaamaan maailmaa tahtonsa mukaan. Tällaista voimaa tarvitsevat kaikki sukupuoleen katsomatta. Myös feminiinisessä elementissä on sille luonteenomainen voima, jota tarvitsevat kaikki sukupuoleen katsomatta. Maskuliinisen elementin eheys antaa sinulle voiman luoda elämääsi sitä, mitä tahdot. Kyse on kyvystä tehdä päätöksiä ja toimia niiden mukaan. Tehdä aloitteita, tavoitella asioita, jotka ovat sinulle tärkeitä. Ja saattaa ne loppuun.

KAIKILLE suunnatun Maskuliinienergian eheytys -mediaation voit hankkia täältä.

Ja aiheeseen tarkemmin paneutuvan Yhteydessä – Elä sielukasta arkea -kirjan saat itsellesi täältä: Yhteydessä – Elä sielukasta arkea. 

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn kaikkiin maksuttomiin materiaaleihin (mm. kirjoitukset / videot / audiot), jotka saat suoraan sähköpostiisi. Lähetän meiliä noin kerran–pari kuukaudessa.

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Leave Your Comment

Copyright © 2020 2020. All rights reserved.
Proudly powered by 2020. Theme 2020 made by FitWP.