Miten eheä feminiinienergia näkyy sinussa?

[ois skin=”Pop-in”]Maskuliini- ja feminiinienergian tasapaino on aihe, josta voisin jaaritella tuntitolkulla. Jos haluat lukea siitä lisää, seuraa kirjoituksiani Minä Olen -lehdessä. Huhtikuussa ilmestyneestä numerosta alkoi kolmen pitkän artikkelin sarja, jossa puhun molemmista elementeistä perusteellisesti. Numero on nyt kaupoissa.

Käsittelen asiaa laajasti myös kirjassani Yhteydessä – Elä sielukasta arkea.  Suosittelen!

Tässä blogissa ilmestyy nyt kahden kirjoituksen sarja, joka käsittelee tätä dynamiikkaa ja ilmenee hyvin konkreettisesti monella tasolla. Minijuttusarja päättyy tähän.

Huomaa myös feminiini- ja maskuliinienergiaa käsittelevät webinaarit miehille ja naisille! Alkaa heinäkuussa, kestää kolme kuukautta.

Feminiini-maskuliinitasapaino, osa 2.

Miten eheä feminiinienergia näkyy sinussa?

Feminiininen elementti kuvastaa luovuutta. Varjopuoleltaan se on kaaos, jossa ei ole alkua eikä loppua. Valopuoleltaan feminiinnen luovuus on hallittua, ikään kuin luonnollisessa rytmissä kiinni olevaa luovuutta. Tähän elementtiin kuuluvat myös lempeys, herkkyys ja yhteisen hyvän paneminen yksityisen edun edelle.

Feminiinisen energian voimaa voi kuvata sanalla ”power”. Maskuliinista voimaa taas kuvaa hyvin sana ”force”. Nämä englanninkieliset sanat kuvaavat hienosti eroja, joita näiden elementtien tavassa ilmentää voimaa on.

Forcessa on luonnonvoiman kaltainen, pakottava lataus. Se edustaa kykyä määrittää paikkansa ja arvonsa, vetää rajoja, pysyä periaatteessaan ja luoda haluamansa kaltainen muutos todellisuuteen.

Power on kykyä vetää puoleensa. Siinä missä force-voima johtaa joukkoja etunenässä marssien, power-voima saa ihmiset seuraamaan vapaaehtoisesti ja ikään kuin esimerkkiä seuraten. Tässä voiman lajissa on paljolti kyse vaikuttamisesta emotionaalisella ja asenteiden tasolla. Muutoksen luomisesta sen kautta, että tällä tavalla voimakasta ihmistä halutaan seurata.

Jos feminiinienergiasi on tukossa, ei oma vetovoimaisuutesi toimi monellakaan alueella. Toisinaan ongelmat näkyvät vetovoiman epäpuhtautena: vetovoima perustuu manipuloimiseen, kiristämiseen tai huomion kerjäämiseen eikä luontevaan, pakottomaan vetovoimaisuuteen.

Kun suhde omaan feminiinisyyteen on kunnossa, imu alkaa kummasti toimia niin ihmissuhteissa kuin muillakin elämänalueilla. Power vaatii aitoutta, viisautta, voimaa ja eheyttä toimiakseen täysillä.

Miten eheytät omaa feminiinienergiaasi?

Hankkiudu eroon riippuvuuksista. Luovuus on mahtava voima. Joskus se on niin mahtava, että pelkäämme sitä. Tukimme itsemme ruoalla, juomalla tai toiminnalla, joka tukkii ja turruttaa. Näin luovuus ei pääse kulkemaan lävitsemme. Riippuvuudet kielivät heikosta kyvystä elää feminiinienergiaa täysillä. Kun yhdistyt omaan luovuuteesi, et tarvitse enää korvikkeita.

Hiilaa viha ja häpeä. Valitettavasti feminiinienergia on kokenut viime vuosisatoina systemaattista väkivaltaa niin uskontojen, tieteen kuin taiteen nimissä. Feminiinienergiaa on torjuttu, tukahdetuttu ja väärin ymmärretty. Tämän lyttäyksen seurauksista kärsivät luissaan ja ytimissään kaikki. Oman feminiinienergian käyttöönottoon liittyy siis kaikilla väistämättä vihan ja häpeän puhdistamista siihen liittyen. Onneksi jokainen meistä voi löytää itsestään ikiaikaisen viisauden siitä, mikä tämän elementin todellinen lahja ihmisille on.

Nauti olemisesta. Suorittaminen on feminiinisen olemisen vastakohta. Olemisella tarkoitan hyväksyvää ja läsnäolevaa tapaa olla olemassa, tehdä asioita sekä olla yhteydessä itseensä ja ihmisiin.

Salli. Tämä elementti ei vaatimalla vaadi eikä kontrolloi. Kontrollointi elämäntapana kertoo tukkoisesta feminiinienergiasta. Salliminen puolestaan kysyy kykyä luottaa. Luottamus taas edellyttää turvallisuutta… Minkä järjestäminen on maskuliinisen puolemme tehtävä. Feminiinienergia ei uskalla eikä pysty kukoistaamaan turvattomassa ympäristössä. Siksi se tarvitsee tuekseen tasapainoista maskuliinienergiaa, joka luo vakautta ja turvaa. Aina kun eheytät yhtä puolta itsestäsi, se tukee myös toista puolta. Siksi itsen kanssa tehtävä duuni ei mene koskaan hukkaan. Oma eheytyminen vaikuttaa väistämättä myös kaikkeen ympärilläsi.

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn kaikkiin maksuttomiin materiaaleihin (mm. kirjoitukset / videot / audiot), jotka saat suoraan sähköpostiisi. Lähetän meiliä noin kerran–pari kuukaudessa.

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Leave Your Comment

Copyright © 2020 2020. All rights reserved.
Proudly powered by 2020. Theme 2020 made by FitWP.