Mitä tarkoittaa ”ymmärrystä ylempi”?

Parantumisessa ja mielenrauhan etsinnässä sekä tieto että ei-tietäminen ovat tarpeen. Tietoa voi käyttää kuin portailla olevaa kaidetta. Se tukee, kun ihminen etenee pimeässä, eikä näe eteen, ei taakse, eikä edes tiedä, minne on menossa. Tieto auttaa siinä, että ylipäätään uskaltaa edetä ja että kokee tulevansa tuetuksi. Tieto auttaa siinä, että sen avulla tietää, missä tie menee.

Paraneminen on kuitenkin astumista tiedon lisäksi myös ei-tietämiseen. Se on sitä, että päästää kaiteesta irti ja luottaa, että perille mennään. Tätä ei kuitenkaan tarvitse tehdä holtittomasti, omin neuvoin, ilman tukea tai ylipäätään, ellei ole siihen vielä valmis tai halukas.

Mielen vapauttamisessa tietona voidaan käyttää muun muassa Ihmeiden oppikurssia, sillä sen kautta saa yhdenlaisilla symbolien symboleilla eli sanoilla selitettynä tiedon siitä, miten Mieli toimii ja miten mielen voi vapauttaa. Ihmeiden oppikurssi voi siis olla teksti eli tieto, joka toimii kaiteena, johon voi tukea itsensä kävellessään elämässään eteenpäin.

Silti psykospirituaalisella tasolla (jota Kurssi edustaa) ajatellaan, että paraneminen tapahtuu ymmärrystä ylemmällä tavalla. Psykospirituaalisella tasolla katsottuna paraneminen itsessään tarkoittaa Terveen Mielensä muistamista. Halu parantua on halua yhdistyä Terveeseen Mieleensä.

Äärimmilleen kärjistetysti sanottuna se tarkoittaa sitä, että parantumisyritys ilman Jumalaa on pelleilyä. Jumalalla ei tarkoiteta tässä muotoa vaan sisältöä, Rakkauden Ajatusta eli sitä Mielen osaa, joka on Ikuisesti Terve, Muuttumaton, Muodoton ja Ajaton. Näin parantumisessa epäterve mielensisältö korvautuu askel askeleelta Mielensisällöllä, joka on Terve. Muodosta riippumatta.

Paranemisessa puhuttaessa puhutaan yleensä kahdella eri tasolla. Muodossa parantumisen avuksi (paranemisen halun symboliksi) saatetaan ottaa vaikkapa lääkkeitä, rokote, leikkaus, akupunktiota, homeopatiaa, yrttejä, sädehoitoa, antibiootteja, kehoterapiaa tai mitä tahansa, mikä fyysisellä tasolla olevaan vaivaan auttaa.

Mielensisällön tasolla parantumisessa on kyse puhtaasti mielensisällön valinnasta.

Tällä tavalla ajateltuna paraneminen on siis sitä, että samastuu Terveeseen Mieleensä sairaan pelon mielensä sijasta. Harva kuitenkaan pystyy tekemään tätä kokonaisvaltaisesti ja ajan ajassa katsottuna nopeasti. Näin ollen on parempi ottaa vastaan kaikki Terveyden ja Paranemisen symbolit, jotka tuovat mieleen Rauhan. Eivätkö ne ole symboleja halukkuudelle olla Terve?

Siksi kenenkään ei tarvitse jäädä yksin parantamaan itseään esimerkiksi muuntamalla ajatuksiaan ja uskomuksiaan, kun syöpä etenee nopealla vauhdilla, tai yrittämällä yksin pienen mielensä avulla ymmärtää sairautensa syytä ja sitten yrittämällä parantaa itse itsensä. Voi ajatella, että paraneminen on ymmärrystä ylempää, voi olla halukas Terveyteen ja täydelliseen parantumiseen mielessään ja antaa siinä itselleen kaiken ajan ja muodon tuen. Eivätkö esimerkiksi lääkkeet ole symboleja halukkuudelle olla Terve? Eivätkö vaikkapa jotkin ruoat voisi olla sitä? Kaikkea muotoa voi katsoa pelon sijasta Pyhiksellä ja ottaa kaiken Terveyttä edistävän sisällön siitä irti.

Myös pelkillä tämän maailman keinoilla voi yrittää parantaa mielensisältöä. Se voi toimia hetken ajassa, mutta ei koskaan Ikuisuudessa. Parhaimmillaan sekin voi kuitenkin auttaa selviytymään vaikean elämänvaiheen läpi.

Tämän maailman keinoilla tarkoitan sitä, että kun mielensisällön paranemista pyytää pieneltä minältään (tai jonkun toisen ihmisen pieneltä minältä), voi saada mieleensä aikaan tehdyn rauhan, eli vaikkapa saada jonkin menneisyyden kokemuksen selitettyä itselleen niin, että ”se ei haittaa”, vaikka oikeasti se kuitenkin haittaa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että on painanut kipunsa ja vaikeat menneisyyden kokemuksensa häpeällä, syyllisyydellä ja tuomiolla mielensä perukoille ja pannut kannen kiinni.

Se ei ole pitkäkestoista parantumista, vaan kipeiden kokemusten säilömistä. Se voi kuitenkin tuoda väliaikaista helpostusta ajassa, jos muunlaista apua ei ole siinä kohtaa saatavilla tai jos mielen kipujen kohtaaminen ei siinä hetkessä ole ajankohtaista ja mahdollista. Mitään ei siis tarvitse tuomita.

Menneistä kokemuksista ja niiden kivuliaista tulkinnoista irtipäästäminen ymmärrystä ylemmällä tasolla tarkoittaa sitä, ettei kysy niihin neuvoa pieneltä itseltään vaan Rakkauden Itseltään. IOK:n viitekehyksessä tätä sanoitetaan Pyhän Hengen käsitteen kautta, eli mielensisällön paranemista ei pyydetäkään kipeältä mieleltä, vaan sitä pyydetään siltä mielen osalta, joka on Terve ja auttaa muistamaan sen silloinkin, kun se on hetkellisesti unohtunut. 

Pyhä Henki nähdään tekstissä Sisimpämme Viisautena, joka on kuin silta kahden mielen välissä, eli Terveen ja kipeän mielen välissä. Se tietää menneisyyden kokemuksemme, millaisia tulkintoja olemme niihin sijoittaneet ja millaisia tunteiden painolasteja meillä näihin tulkintoihin liittyy, mutta se tietää myös, Kuka Todella Olemme Ikuisuudessa ja miten voimme samastua siihen Mieleen kipeän mielemme sijasta. 

Pyhis tietää, että valinnanmahdollisuutena mielensisällöksi on kärsimyksen sijasta myös Viaton ja Vilpitön Rauhan Mieli, joka on täysin vahingoittamaton ja muuttumaton siitä, mitä ajassa ja paikassa koimme ja tulkitsimme tapahtuneen.

Tämä ei tarkoita menneiden kokemusten ohittamista, vaan niiden lempeää ja armeliasta kohtaamista, jotta niistä voisi vihdoin päästää irti.

Varsinainen irtipäästäminen eli anteeksianto tapahtuu Ikuisen Mielemme toimesta, ei pienen ristiriidan eli pelon mielemme toimesta. Siksi pieni mielemme ei voi sitä ymmärtää. Siitä syystä se on ymmärrystä ylempää.

Emme siis pyydä apua persoonalliselta minältämme tai menneisyyden kokemuksiltamme eli egoltamme, vaan annamme kipeät kokemuksemme armollisesti Pyhän Hengen eli Sisimpämme Viisauden oikaistavaksi. Näin annamme anteeksi eli Muistamme Viattoman Mielemme. Identifioidummekin Rauhaan eli Todelliseen Itsemme kivun ja kärsimyksen minän sijasta. 

Tapoja tämänkaltaisen paranemisen pyytämiseen on monia, oikeasti kyseessä on vain halukkuus parantua omassa mielessä. Itse käytän halukkuuteni symboleina eli sanoina jotain tämän tyyppistä:

”Pyhä Henki, auta minua näkemään tämä asia laajemmin. Oikaise ajatukseni, jotka aiheuttavat kipua. En edes tiedä mitä ne ovat, eikä minun tarvitse. Sinä tiedät, auta.”

On turha kysyä, miten paraneminen ymmärrystä ylemmällä tasolla lopulta tapahtuu. Persoonallinen mieli ei voi sitä käsittää, muutenhan se osaisi sen tehdä.

Armollinen osa mieltämme tietää, miten paraneminen tapahtuu, joten kun kerran tiedämme, että haluamme päästää irti ja pyydämme sitä, voimme vain jättää asian Sille.

Prosessissa, jossa tarkoitus on vapauttaa mieli sen luonnolliseen tilaan eli Rauhaan riittää, että suostuu antamaan menneisyyden kipujen nousta esiin pala palalta ja on nöyrästi ja rohkeasti halukas antamaan ne Sisäiselle Viisaudelleen. Tässä on hyvä käyttää tuekseen apua ja puhua menneisyyden kokemuksensa ulos kuuntelijalle, joka ei lähde niihin mukaan omilla kokemuksillaan, tuomioillaan ja peloillaan.

Lopulta oleellisinta on, että on halukas päästämään pahasta olostaan vihdoin irti, eikä halua kieriskellä siinä enää. Sitten kuuntelee Pyhän Hengen eli Sisimpänsä Viisauden ohjausta ja toimii sen mukaan. Ottaa vastaan kaiken avun, mitä se kussakin hetkessä avuksi ohjaa. Vaikka käytännössä ottaisi vastaan apua monissakin eri muodoissa, oleellinen tekijä on halukkuus parantua eli halukkuus valita mielensä sisällöksi Terveys.

Se riittää.

FEMME SPIRITUELLE

PS. Jos haluat perehtyä Ihmeiden oppikurssi -pohjaiseen parantumis- ja parantamisfilosofiaan laajemmin, tässä on lisälukemista: Täydennysosa Ihmeiden oppikurssiin: PSYKOTERAPIA – Tarkoitus, prosessi ja käytäntö sekä RUKOUKSEN LAULU – Rukous, anteeksianto, parantuminen.)

PPS. Avaan tällä sivulla sisäistä matkaani käytännön esimerkein ja jaan samalla Ihmeiden oppikurssin inspiroimia ajatuksia. Uusi kirjoitus ilmestyy joka perjantai. Tervetuloa matkalle mielenvapauteen kanssani!

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn kaikkiin maksuttomiin materiaaleihin (mm. kirjoitukset / videot / audiot), jotka saat suoraan sähköpostiisi.

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2021 2021. All rights reserved.
Proudly powered by 2021. Theme 2021 made by FitWP.