Mitä jos suhtautuisi armolla?

Otetaan ajatusleikki. Sinä olet rakastava isoäiti tai isoisä. Olet rakkaan lapsenlapsesi kanssa ja pidät hänestä huolta.

Eikö lapsi saisi itkeä, kiukutella, tulkita pelokkaasti, erehtyä? Etkö niissä hetkissä tietäisi, että nyt lapsi itkee tai kiukuttelee, koska lapsi oli ymmärtänyt, että hänellä on joku hätä. Antaisit hänen puhaltaa järkytyksensä ulos, tuli se missä muodossa tahansa. Olisit rauha sydämessäsi ja hymyilisit lapselle lempeästi, tietäen, että kyllä se tuosta tokenee, sillä varmaa on, että mitään hätää hänellä ei ole. Sinä pidät hänestä huolta.

Eikö armolla katsominen voisi olla juuri tätä? Jokaisen mielessä on pelon mieli, jonka tulkinnat ovat hysteerisiä. Se pelkää, tuomitsee, syyttää, hyökkää, puolustaa, vihaa. Se etsii vihalleen oikeuttajia, kavereita joiden kanssa voi lietsoa vihaa ja kivittää yhdessä… ketä? 

Eikö vihaa jakaessaan lapsi pidä vain itseään syyllisyydessä ja pahassa olossa pidempään? Eikö hän vain jatkaisi omaa pahaa oloaan oikeuttamalla sitä, keksimällä syitä siihen, että vihassa oleminen olisi jossakin muodossa ja jossakin tapauksessa oikeutettua? Eikö se miten päin käännettynä tahansa olisi vain vihaa.

Kyllä viha keksii aina syyn vihata. Muuten viha ei jatkuisi. Mutta mitä jos katsoisikin armolla ja antaisi itselleen rauhan?

Sillä samaan aikaan jokaisen omassa mielessä on toinenkin Mieli, tämä vanha ja viisas mieli, joka tietää jatkuvasti, että mitään hätää ei ole. Eikä mikään erehdys haittaa yhtään, se menee ohi ja lakkaa aiheuttamasta pahaa mieltä, aivan kuten sen seurauksetkin. 

Tämä vanha ja viisas Mieli tietää, että jos näyttää siltä, että tuli tehtyä erehdys ja tulkittua vihalla, pelolla, syyllisyydellä, tuomiolla, katkeruudella, kateudella tai kaunalla, niin ei se haittaa. Se oli vain erehdys, josta tuli joitakin seurauksia. Seuraukset voivat olla mitä vain, vaikkapa vihan ilmaisua huutamalla, hakkaamalla, lähettämällä ilkeitä viestejä tai se voi olla kalvavan tuomion kantamista ”jotakuta toista” vastaan hiljaa omassa mielessään vuosikymmenien ajan.

Tuomitsisiko isovanhempi pientä lasta, joka ei siinä hetkessä osannut muuta? Eikö isovanhempi vain tietäisi, että nyt lapsi tippui pelkoon ja tulkitsi tavalla, joka aiheutti lapselle itselleen pahaa oloa, mutta kyllä hän siitä olostaan ulos pääsee kun vain avaa mielensä ja astuu ulos kärsimyksestään, jota mielessään kantaa. Että ei se haittaa, kaikille käy niin, että välillä pyllähtää.

Eikö omaa mieltäänkin voisi alkaa katsoa kuin lempeä isovanhempi katsoo lasta?

Että ei oikeasti haittaa yhtään, vaikka joskus itkee, huutaa, tuomitsee, vihaa, hyökkää, puolustautuu tai pelkää. Se ei todellakaan haittaa yhtään mitään. 

Se ei haittaa, koska mitään pelättävää ei missään hetkessä oikeasti ole, sitä vain erehtyi tulkitsemaan jotain niin, että tulkinnassa sattui erehdys. 

Erehdys sattui ensin mielessä, sitten se ilmeni jollain tavalla muodossa. Ja vasta kun tämän pahaa oloa aiheuttava tulkinta sai jonkinlaisen ilmaisun ja muodon, sitä saattoi tarkastella. Ja koska tulkinta oli lupa tuoda esiin, eli koska sen uskalsi ilmaista lempeän, viisaan ja vanhan Mielensä hyväksyvässä läsnäolossa, siihen sai lempeältä Mieleltä myös avun. Tällä kertaa pahaa oloa tuottaneen ajatuksen saattoikin tulkita armolla ja todeta: ei olekaan mitään hätää.

Minä luulin, että jotain pelottavaa tapahtui. Ei tapahtunut. Vähän vielä vapisuttaa. Ei haittaa. 

Eikö siinä olisi armo?

FEMME SPIRITUELLE

PS. Avaan tällä sivulla sisäistä matkaani käytännön esimerkein ja jaan samalla Ihmeiden oppikurssin inspiroimia ajatuksia. Uusi kirjoitus ilmestyy joka perjantai. Tervetuloa matkalle mielenvapauteen kanssani!

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn kaikkiin maksuttomiin materiaaleihin (mm. kirjoitukset / videot / audiot), jotka saat suoraan sähköpostiisi.

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2021 2021. All rights reserved.
Proudly powered by 2021. Theme 2021 made by FitWP.