Kummalla katsot, pelolla vai Pyhiksellä?

Olen Ihmeiden oppikurssin kanssa saanut katsella sitä, että aivan kaikkea voi katsoa pelon ja ristiriidan mielellä tai Rakkauden ja helppouden mielellä. Itse löysin kirjan siinä kohtaa elämässäni, kun olin 100 % kyllästynyt kärsimykseen omassa mielessäni. Olin siis täysin auki sille, että Rakkaus minussa sai alkaa laajeta ja olin halukas ottamaan siihen avun vastaan TÄYSIN.

Lukukokemukseni oli nautinnollinen. Koin, että ymmärsin lukiessani paitsi tekstin, myös elämäni ja kokemukseni vihdoinkin viisaudella, joka tuntui todella tutulta. Tuntui siltä, kuin oma sisäinen ääneni olisi kirjoittanut tekstin minulle. Kirjan ääni tuntui valtavan tutulta, helpolta ja luontevalta. Luulen, että luin kurssin itselleni täysin oikeaan aikaan. Jos olisin lukenut sen aikaisemmin, en olisi välttämättä ollut vielä valmis olemaan auki sen viestille mielessäni.

Myöhemmin kuulin, että joillekin Ihmeiden oppikurssi on vaikea lukukokemus. Jokaisella on erilaiset kokemukset, joten siksi mikään kokemus ei ole toista parempi tai huonompi. Silti aivan kaikkea voi lukea pelolla tai Pyhällä Hengellä.

Jos lukee pelolla, eteneminen tökkii ja mieli alkaa keksiä todisteita sille, miksei kannattaisi lukea ollenkaan. Se luo esteitä, suorittaa, vertailee, kilpailee, eikä kykene ottamaan vastaan. Ego lukee tekstiä todisteena itseään vastaan, joten onko ihme, että tökkii, jos se on valittu sisäiseksi lukijaksi.

Jos taas lukee sisimpänsä Vilpittömyydellä eli Pyhällä Hengellä, tekstistä kuin tekstistä saa vastaukset kulloisiinkin kysymyksiin. Kun on halukas oman mielensä vapauttamiseen ja sisäiseen Rauhaan, voi avun löytää vaikka Aku Ankasta, sillä tekstillä eli muodolla ei ole merkitystä, vain ainoastaan sisällöllä, ja niihin kysymyksiin, joita vapautumiseen halukas mieli kantaa, löytyy kyllä  vastaukset.

Tosin käytännössä sanoisin, että jos ihminen on halukas todella vapauttamaan mielensä Rauhan esteistä, kannattaa lukea sellaista tekstiä, joka on tarkoitettu auttamaan juuri siinä. Itselleni tässä hommassa toimii Ihmeiden oppikurssi.

Yksi pelon muoto on auktoriteettiusko ja auktoriteettipelko. Se sijoitetaan helposti erilaisiin teksteihin. Tekstin voi tässä yhteydessä ajatella myös laajemmin, esimerkiksi kulttuuri voi olla teksti tai jokin tapa tai elämänalue tai tiedon alue voi olla teksti. Kyse on, että kaikkea voi katsoa eli ”lukea” pelolla tai Rakkaudella.

Osa ihmisistä ajattelee, että teksti itsessään on tärkeä. Jos esimerkkinä pidetään edelleen Ihmeiden oppikurssia, osaa lukijoista kiehtoo tekstin osaaminen ulkoa, sen asiasisällön tarkka ymmärtäminen. Heille oleellista on itse teksti, aivan kuin teksti olisi lopputulos itsessään. Nämä ihmiset usein myös haluavat väitellä tekstistä ja sen merkityksestä sekä kilpailla siitä, kuka on oikeassa ja kuka väärässä. He siis lukevat tekstiä ristiriidan mielentilalla eli valitsevat ristiriidan mielentilan mieleensä ja vahvistavat sitä.

Teksti itse toteaa selkeästi, että se ei ole loppu vaan alku (esim. Oppilaan työkirjan Epilogin ensimmäinen lause.) IOK:n tehtävä on antaa työkalut mielen vapauttamiseen, eli ristiriidan mielen riisumiseen mielestä sekä armeliaisuuden löytämiseen itseään kohtaan, käytännön elämässä sovellettuna.

Lukutapa, jossa tekstistä itsessään tehdään auktoriteetti, on uskonnollinen. Tällöin ihminen haluaa ylentää jonkin tekstin auktoriteetiksi ja olla sille alistunut. Käytännössä hän siis valitsee omassa mielessään olla alistunut oman mielensä pelolle ja tämä on vain yksi muoto, jossa tämä valinta ilmenee. Tätä tekstiä vasten hänen ristiriidan mielensä voi käydä kaupankäyntejään ja tuomioitaan – ja saa mahdollisuuden ilmetä. 

Koska tarvitsemme ulkoisia muotoja oman mielensisältömme tunnistamiseen, tämä ei ole sen erikoisempi asia kuin mikään muukaan. Se ei ole ilmiönä hyvä tai paha.

Ristiriidan mieli ottaa aina jonkin muodon, jota ihminen toistaa niin pitkään, kunnes hän viimein haluaa luopua ristiriidasta mielessään ja on halukas päästämään siitä irti. Hän on halukas kyseenalaistamaan omia ajatuksiaan. Halukas katsomaan toisin.

Mitä vasten kukin kussakin hetkessä ristiriidan mieltään katselee, sillä ei ole merkitystä. Merkitys mielen vapauttamisen kannalta on sillä, onko hän halukas päästämään irti ristiriidasta ja löytämään mieluummin mieleensä Rauhan. Eli onko hän halukas olemaan onnellinen mieluummin kuin ”oikeassa”.

Auktoriteettipelko-ilmiö pätee muillakin elämänalueilla, ja omaksi uskonkappaleeksi saatetaan ottaa vaikkapa tiede, politiikka, sää, uutisointi, ruokavalio, henkisyys tai mikä tahansa alue, jossa oma pelon mieli tekee jostakin asiasta auktoriteetin ja katselee sitä vasten oman mielensä sisältöä ja käy sitä vasten omia tuomioitaan, vertailujaan, kamppailujaan, vaatimuksiaan, kilpailujaan, ankaruuksiaan, ylistämisiään, alistamisiaan ja arvostelujaan miljardeissa eri muodoissa läpi. 

Nämä auktoriteettiuskot voivat saada koomisia mutta hyvin todelta tuntuvia muotoja. Voit esimerkiksi tosissasi uskoa, ettei päivästä voi tulla hyvä, jos sataa. Tai että olet rakastettava, jos syöt tietyllä tavalla tai mikäli kehosi on tietyn muotoinen. Niitä yhdistää uskomus siitä, että oma onnellisuus ei suinkaan ole mielentila, joka on valittu omaan mieleen, vaan sitä pitää etsiä ”tuolta jostain”. Egon perusoppi on: etsikää, mutta älkää löytäkö (Ihmeiden oppikurssi, mm. Oppilaan työkirja, harjoitus 71.)

Onnellista on, että vasta kun ristiriita saa jonkin muodon, ilmenemän, ihmisen itsensä on se mahdollista huomata ja vasta tällöin hän voi valita mielensä sisällön uudelleen. Siksi mitään, mitä muodossa tapahtuu, ei tarvitse tuomita. Kaikkeen voi suhtautua armolla. Kaikkea voi käyttää vain mahdollisuutena vapauttaa oma mielensä.

Toinen lukutapa on se, jossa halutaan käyttää tekstiä mielensä vapauttamiseen. Tässä tekstiä luetaan inspiraationa. Teksti on samanarvoinen kuin itse, siitä voi vapaasti ottaa vastaan avun siihen, mihin milloinkin tarvitsee.

Tällöin eteneminen on kitkatonta, helppoa, luonnollista ja mieli löytää vastaukset niihin kysymyksiin, joihin se juuri nyt on valmis vastaukset löytämään. Tällöin tekstistä ei tehdä auktoriteettia, vaan sitä käytetään omaan vapautumiseen, aivan kuten mitä tahansa.

Ja aivan kuten kirjaa ja sen tekstiä, myös omaa arkeaan voi käyttää omaan vapautumiseen. Omaa elämää ja sen kaikkia tilanteita voi lukea ristiriidalla tai Rakkaudella, pelolla tai Pyhiksellä

Kun omaa elämää valitsee katsoa Vapaudella, tällöin asettaa itselleen ensisijaisen tavoitteen: ”Haluan vapauttaa mieleni ja löytää mieleeni Rauhan. Auta minua, Sisäinen Viisaus.

Kun tämä tavoite on asetettu, voi omaa arkeaankin katsoa ”tekstinä” eli ikään kuin kulissina, jossa itse kulkee ja jonka kautta voi askel askeleelta vapauttaa omaa mieltään. Voi antaa sisäisen Viisautensa kuljettaa itseään ja katsella ilman tuomiota, missä itsellä alkaa omassa mielessä tökkiä eli missä on tullut tulkinneeksi egolla eli pelon mielellä. 

Mikä ongelma toistuu, miksi ”toiset ihmiset” ovat aina samalla tavalla typeriä ja väärässä, missä asiassa huomaa hakkaavansa päätään seinään vuodesta toiseen.

Nämä kohdat ovat lottovoittoja, koska niitä vasten voi huomata kantavansa mielessään tuomiota itseään kohtaan. Ja se, että sen huomaa, mahdollistaa sen, että ristiriita voi alkaa vapautua ja voi tietoisesti valita päättää katsoa toisin. Voi avautua olemaan halukas löytämään mieleensä Rauhan ristiriidan sijasta. 

Kärsiä saa aivan vapaasti. Saa kilpailla, vertailla, tuomita ja vihata, alentaa tai ylentää itseään. Ei onnellisuus siinä ole. Jokainen saa olla pelon mielen marionettinukke niin pitkään kuin haluaa ja onkin sitä – kunnes kyllästyy ja päättääkin olla mieluummin Sisimpänsä Viisauden käytössä. Todellisuudessa paraneminen on nöyrtymistä – sitä että alkaa antaa yhä uudestaan ja uudestaan mahdollisuutta sille, että voi olla toinenkin tapa suhtautua. 

Rauha ei tule, ellei sitä valitse – mieleensä.

Tällä tavalla ajateltuna kysymys siitä, kumpaa haluaa opettaa, pelkoa vai Rakkautta, ei tarkoitakaan sitä, että kulkisi sormi pystyssä opettamassa muita, vaan sitä, että jokaisella on mahdollisuus valita, kumman mielen hän on halukas valitsemaan kussakin hetkessä oman mielensä sisällöksi, ristiriidan mielen vai Viisauden Mielen. Se mielentila, jota mielessään elättää, sitä itselleen opettaa eli sitä vahvistaa. 

Todisteet löytyvät aina, niin vihalle kuin Rakkaudellekin. 

Mutta vain toisessa niistä on Rauha.

FEMME SPIRITUELLE

PS. Avaan tällä sivulla sisäistä matkaani käytännön esimerkein ja jaan samalla Ihmeiden oppikurssin inspiroimia ajatuksia. Uusi kirjoitus ilmestyy joka perjantai. Tervetuloa matkalle mielenvapauteen kanssani!

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn kaikkiin maksuttomiin materiaaleihin (mm. kirjoitukset / videot / audiot), jotka saat suoraan sähköpostiisi.

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2021 2021. All rights reserved.
Proudly powered by 2021. Theme 2021 made by FitWP.