Kirjoittamisopas auttoi näkemään, että kaikki puhuvat vain omasta mielentilastaan

Jenni Arbelius kuva Noora Putkonen

Minulla meni pitkään ymmärtää, että kaikki ihmiset puhuvat vain omasta mielenmaisemastaan. Siksi muiden mielipiteistä on aivan turha välittää. Minä olen puhdas, vilpitön ja viaton, sanoi kuka tahansa mitä tahansa. Kirjoittamisopas, jonka otin yhdessä vaiheessa kokonaan pois myynnistä, antoi minulle asiasta oivallisen ja konkreettisen esimerkin.

elämäntaito-opas sisimmän kuuntelemiseen
Yhteydessä – Kuuntele sisintäsi arjessa on elämäntaito-opas,
joka nimensä mukaan auttaa kuuntelemaan sisintään ja löytämään paremman yhteyden itseen.

Taustalla arvottomuutta ja tunnetta kelpaamattomuudesta

Taustaani on kuulunut voimakas kokemus arvostelluksi tulemisesta. Tunnemaailman osalta ilmiöön liittyi itselläni vahvaa tunnetta kelpaamattomuudesta, arvottomuutta, huonoa omanarvontuntoa, huonoa itsetuntoa, ujoutta, yritystä miellyttää ja kelvata ja tietysti kaikenlaista rakkaudenkerjäläisyyttä mitä moninaisemmissa muodoissa.

Nämähän ovat ihan peruskuvioita, sillä minun maailmankuvassani ihan jokainen syntyy menneiden kokemusten eli egon kanssa ja katsoo siis jo lähtökohtaisesti maailmaa kahdella tavalla, välillä kärsimyksen kautta ja välillä puhtaan nyt-hetken kautta. Avaan syvällisemmin tätä ajatusta kirjoituksissani, joissa puhun egosta sekä ihmisen kahdesta mielentilasta.

Jossain kohtaa ymmärsin älyllisesti, että niinhän se on. Kukaan ei puhu minusta, vaikka hän nimeni mainitsisikin. Arvostelijat, neuvojat ja tietäjät sanottavat ainoastaan omaa mielentilaansa ja avaavat omia kokemuksiaan. Vaikka siinä hetkessä ne ilmenisivätkin minua vasten, mikään sanottu ei oikeastaan liity henkilökohtaisesti minuun millään tavalla.

Oivalluksesta oli vielä matkaa siihen, että tästä tiedosta tuli selkeä kokemus. Kirjoittamisopas auttoi siinä.

Kirjoittamisopas opetti ennen kaikkea itseäni

Kirjoitin vuonna 2015 kaksi e-kirjaa. Ensimmäinen on kirjoittamisopas nimeltä Sielukkaan kirjoittamisen opas. Se auttaa löytämään omaäänistä ilmaisua. Toinen kirja on nimeltään on Yhteydessä – Kuuntele sisintäsi arjessa. Se auttaa 66 eri tekstin ja harjoituksen avulla vahvistamaan yhteyttä itseen.

Pari vuotta sitten otin kirjat pois myynnistä, koska arvottomuuden mielentilani oli sitä mieltä, että ne olivat huonoja.

Nyt kun katson asiaa, ymmärrän, että minulle kävi samalla tavalla kuin kaikille, jotka projisoivat eli heijastavat oman arvostelevan mielensä ulkopuoliseen kohteeseen. Se on käytännössä mahdollista niin, ettei ensinnäkään tiedä yhtään, mistä puhuu. Itsehän en edes muistanut, mitä olin näihin kirjoihin kirjoittanut vuosia sitten. Toinen osa ilmiötä on, että oma arvostelu liittyy omiin menneisyyden kokemuksiin, joihin liittyy jonkinlainen tuomio, syyllisyys ja kärsimys itseä kohtaan. Kohteeseen siis heijastuu oma ego eli menneisyyden kokemukset.

Kirjoittamisopas auttoi kirjoittamaan kirjan

Muutama viikko sitten sain sähköpostin, jossa eräs sähköpostilistallani mukana oleva nainen halusi kiittää minua, sillä hän oli juuri julkaissut kirjan, joka oli syntynyt vahvasti kirjoittamisoppaani innoittamana.

”Olen juuri julkaissut kirjan Parantavasti läsnä – Matkalla kohti aidon itsen ilmentämistä. Kirjoittamaan ryhtyessäni Sielukkaan kirjoittamisen opas toimi merkittävänä innoituksena ja alkuun pääsemiseen sysäävän voiman lähteenä. Lisäksi esimerkiksi oman kirjani alussa oleva runo on syntynyt opaskirjassa olleen harjoituksen lopputuloksena.” Lea Koskelo

Viesti antoi minulle impulssin lukea Sielukkaan kirjoittamisen oppaan uudelleen – ja sain mahdollisuuden todeta, että kirjoittamisopashan on tosi hyvä. Siinä ei ollut kerta kaikkiaan mitään vikaa. Oma arvottomuuden, arvostelun ja puutteen mielentilani oli vain värjännyt sen minulle mustaksi. Kirja oli sellainen kuin se oli, koko ajan.

Kirjoittamisopas auttaa löytämään oman äänen.
Sielukkaan kirjoittamisen opas auttaa paitsi kirjoittamisessa myös luovan, herkän ja intohimoisen elämäntavan löytämisestä.

Tätä on mielenmuutos arjessa

Kokemus on vain esimerkki siitä, että jokainen todella katselee maailmaa oman mielentilansa kautta. Niinä hetkinä, kun oma mieli on ristiriidassa, puutteessa ja pelossa, maailma näyttää pelon ja puutteen maailmalta. Se ahdistaa, katkeroittaa ja tuntuu pahalta. Siinä on kauheasti virheitä.

Ja niinä hetkinä, kun omassa mielentilassa on vapaus ja rauha, kaiken myös näkee lempeydellä ja kauneudella. Maailma näyttää ihan kivalta paikalta.

Neutraalia tekstiä vasten näin älyllisesti jo pitkään tiedostamani oivalluksen jälleen kerran käytännössä. Samalla tavalla kuin kirjoitusopas oli koko ajan viaton, myös minä olen aina viaton. Myös silloin, kun joku kommunikoi olevansa arvottomuudessa omassa mielentilassaan ja katselee omaa arvostelun mielentilaansa minua vasten.

Ei ole merkityksellistä, tiedostaako toinen ihminen itse tekevänsä niin vai ei. Merkityksellistä on, että itse tiedostan sen. Silloin voin vain puhallella ulos ja muistaa, että ”Minä en tuo. Minä olen puhdas ja vilpitön Rakkaus”.

Kesällä 2015 kirjoitin Sielukkaan kirjoittamisen oppaan ja Yhteydessä -kirjan. Olin muuttanut Helsingin Kalliosta, ah, niin upealle Kirkkonummelle.
Jenni Arbelius kuva Noora Putkonen
Kaipaan toisinaan vieläkin näitä metsiä ja niittyjä.
On hauskaa, että sain idean Femme Spirituelle -nimisestä lifestyle-blogista jo silloin eli vuonna 2015. Vasta nyt, vuonna 2021, elän nimeä todeksi.
Seuraavaksi haluat kai yhden Rieseneistäni sulistani?

Päivitetyt kirjat ovat taas saatavilla

Oli myös hauska todeta, että olin kirjoittanut kirjoittamisoppaan ennen kaikkea oppaaksi itselleni. Se opastaa intohimoiseen ja luovaan elämään, auttaa tunnistamaan oman äänensä ja ohjaa todella perusteellisella tavalla järjestelemään omaa elämää niin, että elämää ohjaa mahdollisuus luovuuteen ja omaääniseen itseilmaisuun. Kirja auttaa elvyttämään kadonnutta luovuutta ja elämäniloa.

Kun nyt vuonna 2021 luin tekstiä uudelleen, oli todella mahtavaa huomata, että olen todella seurannut kirjoittamisoppaan ohjeita alitajuisesti jo vuosien ajan – nyt elän täysillä todeksi sitä elämää, josta siinä kohtaa minulla oli vasta aavistus.

Ja nyt näitä kirjoja voi siis ostaa suoraan minulta hintaan 25,90 e. Kirjoittamisopas Sielukkaan kirjoittamisen oppaan lisäksi saatavilla on siis päivitetty versio kirjasta Yhteydessä – Kuuntele sisintäsi arjessa.

Molemmat ovat PDF-muodossa olevia e-kirjoja, eli voit lukea niitä lähes miltä laitteelta tahansa. Löydät molemmat täältä.

– Jenni a.k.a FEMME SPIRITUELLE 💋

Vuoden 2015 kuvat minusta otti Noora Putkonen.

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn maksuttomiin materiaaleihin, jotka saat suoraan sähköpostiisi. 

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2023 2023. All rights reserved.
Proudly powered by 2023. Theme 2023 made by FitWP.