Hiljaisuus aloittaa matkan

Hiljaisuus ei ole pelkkää äänen puutetta. Se voi olla myös sitä, ettei elämässä ole muutenkaan turhaa kohinaa. Toisaalta hiljaisuus voi lävistää oman mielentilan, vaikka elämä olisi täynnä tapahtumia ja tohinaa. 

Hiljaisuus voi olla myös tyhjyyttä. Ja tyhjyys saattaa pelottaa. Hiljaisuus voi nimittäin tuoda pelon mielestä esiin kaikki ne ikävät tunteet ja arvottomuuden ajatukset, jotka mieluummin jättäisi kohtaamatta.

En tarkoita, että elämässä olisi tarkoitus piehtaroida synkkyydessä. Mutta eikö hiljaisuuden voisi vain kaikessa rauhassa antaa työntää oman mielen jätevesiä pintaan? Hiljaisuudella on tehtävänsä, kun se kerran ihmisyyteen niin vankasti kuuluu.

Kun antaa hiljaisuuden huuhdella itseään, voi vain katsoa, että mitä oman mielen vedet kuljettavat mielen pintaan. Oman kokemukseni mukaan homma menee niin, että psyykessä on oma jätejärjestelmänsä. Se työntää koko ajan ulos mielen pinnalle sekä ristiriidan mielen tuottamaa sisältöä että Viisauden Mielen tuottamaa sisältöä.

Oleellista on, että antaa hiljaisuuden huuhdella mieltään ja asettuu itse kuuntelijaksi oman Mielensä Rauhaan. Siinä on ihan turvallista katsella hiljaisuuden esiin nostamia haaksirikkoutuneita hahmoja ja jätevuoria.

Oleellista on, että kun oma mieli alkaa työntää ulos pahoja oloja, menneitä kokemuksia ja arvottomuuden ajatuksia mielen syvistä vesistä, niin antaa niiden nousta, mutta ei tartu niihin, ei pidä niitä totena.

Kaikkein eniten kipeät ajatukset haittaavat pinnanalaisina, tiedostamattomina uskomuksina. Puolet vapautumisesta on siis jo tehty, kun kipeä ajatus on päässyt nousemaan pintaan.  

Sitten voikin jo kysyä itseltään: Kummasta tämä ajatus tuli, Rakastavasta Mielestäni vai ristiriidan mielestäni?

Jos ajatus tuli jälkimmäisestä, niin antaa haihtua taivaan tuuliin.

Tällä tavalla roskat eivät uppoa enää takaisin oman mielen meriin, vaan ne saavat alkaa muuntua keveämpään olomuotoon ja haihtua vähitellen kokonaan pois.

Olen itse aina arvostanut hiljaisuutta ja nauttinut siitä. Silti minullakin on ollut omat tapani paeta hiljaisuutta vimmaisesti. Enää en jaksa paeta sitä, koska pakeneminen ei koskaan onnea tuonut. Annan siis mieleni hiljaisuuden tuoda pintaan sen, minkä on kulloinkin aika nousta katsottavaksi.

Joskus tulen yhä edelleen levottomaksi, kun hiljaisuudesta on nousemassa tuntemattomia kerroksia, jotka tuntuvat ikävältä.

Silti luottamukseni on nykyään suurempi kuin pelkoni. Olen oppinut kokemuksen kautta luottamaan, että mielen päälle nousseen roskaläjän alla on aina entistä suurempi Vapaus, kunhan läjän vain saa vapautettua sen tieltä. Eikä sitä tarvitse tehdä yksin, siihen voi pyytää avun sekä sisimmästään että ulkopuoliselta auttajalta.

Sitä paitsi: jos en kuuntele hiljaisuutta ja huomaa sen pintaan nostamia roskia, en kuule myöskään Sisäisen Viisauteni ohjausta. 

Eli eipä siinä sitten muu auta, kuin kohdata mielensä hiljaisuutta kärsivällisesti ja ottaa vain kaikki sen lahjat vastaan. Joskus lahjan ympärillä on aluksi epämiellyttävältä tuntuva paketti. Mutta kun sitäkin oloa sietää ja pyytää Sisimpänsä Viisautta avukseen, niin vähitellen tyhjyys muuttuu täyteydeksi ja lahja pääsee avautumaan todellisessa, Rakkaudellisessa sisällössään.

”Pyhä Henki, kiitos että ohjaat, kiitos että autat, kiitos että opastat. Auta minua näkemään tämä laajemmin. Ota kaikki ajatukseni ja menneet kokemukseni, jotka aiheuttavat minussa pelkoa ja pahalta tuntuvaa oloa. Auta minua löytämään Sinun lahjasi tästäkin. Auta minua näkemään, niin kuin Sinä näet. Kiitos, että ohjaat, kiitos että autat, kiitos että opastat.”

En ole kertaakaan puhunut sisimmälleni näitä sanoja ilman, etteikö tyhjyys olisi alkanut muuttua Täyteydeksi ja etteikö hiljaisuus olisi alkanut työntää pelon juttujen alta lopulta esiin myös Viisautta.

Eikä rukouksen tai sisäisen kommunikaation sanamuodoilla ole väliä. Merkitys on sillä, että on halukas kommunikoimaan sisimpänsä Viisauden kanssa ja haluaa antaa kaikki ongelmansa mieluummin Sille, kuin jäädä niiden kanssa yksin möyrimään mielensä merille.

Viisaus vastaa aina, mutta jotta Sen kuulee, on oma mieli saatava rauhoittumaan niin, että mielessä on sen verran hiljaisuutta ja rauhaa, että sisäinen Viisaus saa sanansa kuuluviin.

Ei sitä turhaan pieneksi, hiljaiseksi ääneksi kutsuta. 

FEMME SPIRITUELLE

PS. Avaan tällä sivulla sisäistä matkaani käytännön esimerkein ja jaan samalla Ihmeiden oppikurssin inspiroimia ajatuksia. Uusi kirjoitus ilmestyy joka perjantai. Tervetuloa matkalle mielenvapauteen kanssani!

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn kaikkiin maksuttomiin materiaaleihin (mm. kirjoitukset / videot / audiot), jotka saat suoraan sähköpostiisi.

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2021 2021. All rights reserved.
Proudly powered by 2021. Theme 2021 made by FitWP.