40 + naisen tyyli alkaa itsetuntemuksesta

Pukeutuminen ja tyyli ovat aina olleet minulle itseilmaisua. 40 + naisen tyyli ja itselleni sisäisesti tullut tarve tyylipäivitykseen saivat minut siis tarkastelemaan sitä, mille pohjalle lähden rakentamaan uutta ja mihin suuntaan haluan seuraavaksi tyylillisesti mennä.

Teinilookki puhuttelee minua yhä

Olen ollut pukeutumisen suhteen eniten oma itseni varmaankin teininä. Silloin 1990-luvulla olivat muotia Leviksen farkut, ribbipaidat, grunge-tyyliset flanellipaidat ja vähän rähjäisemmät neuleet. Aivan kuten nytkin. 

Pidin teininä myös kokopitkiä tai puolireiteen ulottuvia tyttömäisiä mekkoja. 

Lisäksi tyyliini kuului asiallisempi puoli, eli saatoin pukeutua leveisiin suoralahkeisiin kangashousuihin, valkoisiin kauluspaitoihin, neuleslipovereihin ja v-aukkoisiin neuleisiin. 

Voisin käyttää teinilookistani kaikkia vaatteita myös tänä päivänä.

Pukeutuminen peilinä naiseudelle

Myöhemmin pukeutumiseni on peilannut suhdettani naiseuteen. Yhdessä kohtaa pukeuduin neliön mallisiin paitoihin ja paitahameisiin. Käytin hyvin neutraaleja värejä: pääasiassa harmaata, valkoista ja mustaa. Halusin häivyttää naisellisuuttani.

Sitten koitti täydellisen vastakohdan aika. Käytin pitkään hyvin värikkäitä ja naisellisia mekkoja. Väreinä oli oranssia, vaaleanpunaista, pinkkiä, keltaista, punaista… 

Mekkotyyli on ollut minulla oikeastaan kautta aikain kaikkein hallitsevin tyyli farkkutyylin lisäksi.

Miksi nelikymppisenä ei voisi käyttää samoja vaatteita kuin teiniä? Oma tyylini 1990-luvun Forssassa oli melko sama kuin nykyään.
Erilaiset mekot ovat olleet tyylini kulmakiviä pitkään. Kuva Kreikasta vuonna 2016.
Olen aina suosinut farkut, college-paita ja t-paita -tyyliä. Tässä kuvassa olen Guatemalassa vuonna 2013. Kuva: Pete Leppänen.
Luonnollisella lookillani on pitkät juuret. Kuva kesältä 2015. Kuva: Iina Brotherus.
Toisaalta minihame ja huulipuna ovat tuntuneet minusta ihan sopivalta asulta puutöihin. Kuva vuodelta 2015. Kuva: Iina Brotherus.
Flow-festivaaleille menossa tai sieltä tulossa. Vuosi oli kai 2016.
Tyyliini ovat kuuluneet värilliset intohimot. Eli minun on ollut pakko saada päälleni eri värejä eri aikakausina. Kuvassa Serpentine-taulun kanssa taidenäyttelyssä Galleria Foggassa. Taulun voi nykyään ostaa printtinä. Kuva: Ulla Paasikallio.

Ostoslakko teki terää

Farkkutyyliä minulla oli erityisesti yhdessä kohtaa, kun kävin todella paljon indie-bändien keikoilla ja kaiken maailman festareilla. Silloin univormuni oli siis farkut, tennarit ja joku indie-chic paita. 

Ja kuten ensimmäisessä tyylipäivitystäni koskevassa postauksessa kerron, viimeiset kaksi vuotta olen sitten tosiaan vetänyt pitkälti leggingseissä hupparissa. Lisäksi olen käyttänyt muutamaa samaa mekkoa, enkä ole juuri ostanut uusia vaatteita kahteen vuoteen.

Tämä johtuu siitä, että vuonna 2018 lihoin reilusti. Kerron siitä jossain kohtaa lisää, koska se oli itselleni hyvin antoisa prosessi henkisesti. (Siis oikeasti.) 

Normaalisti olen sitä mieltä, että jos lihon, niin sitten ostan uudet ja isommat housut. Tässä kohtaa kuitenkin tiesin selkeästi, että lihomiseni oli osa sisäistä prosessiani ja että laihtuisin takaisin sitten, kun sen aika on. Siksi en viitsinyt ostaa uusia vaatteita, vaan pidin vuorotellen niitä neljää mekkoa, jotka vielä mahtuivat päälleni. Ja leggingsejä ja huppareita.

Nyt olen takaisin lähtöpainossani.

Ostoslakossa oli todella paljon hyvää. Olen jossain kohtaa ollut ollut melko maaninen shoppailija, joten kahden vuoden ostoslakko teki todella hyvää.

40 + naisen tyyli rakentuu itselläni näin:

– Haluan näyttää itseltäni. Kokobeige mummolook ei ole minua varten edes kahdeksankymppisenä. Vielä vähemmän nelikymppisenä.

– Haluan ostaa harvoin vaatteita ja käyttää määrällisesti suhteellisen vähän eri vaatteita, eli niiden on sovittava hyvin yhteen.

– Haluan aiempaa harmonisemmat värit vaatekokoelmaani. Tällöin vaatteet ovat sovitettavissa paremmin yhteen. En siis enää tarvitse 120:ta eriväristä mekkoa, vaan tästä eteenpäin vähemmän saa olla enemmän.

– Tällä hetkellä minua viehättää hieman normaalia asiallisempi tai aikuisempi tyyli. Se tarkoittaa yhtä asiaa: bleiserit kehiin!

– Haluan ostaa laadukkaita ja käytössä mukavia kenkiä ja vaatteita ylipäätään. Tunnen itseni ja tiedän, etten käytä epäkäytännöllisiä kenkiä. Jos ostan niitä, ne lojuvat käyttämättömänä kaapissa. Se on käytännön todentama fakta. Eli panostan erityisesti kengissä ja muutenkin vaatteissa mukavuuteen – kuitenkin niin, että asusteiden ja vaatteiden ulkonäkö miellyttää minua.

+40 naisen tyyli, kulmakivet:

– Päätin valita tietyn väripaletin, jonka mukaan ostan uusia vaatteita.

– Väripaletikseni valikoitui greige, valkoinen, musta sekä mausteina tämän kauden lempivärini pistaasi ja lila.

– Suosin pellavaa, puuvillaa ja mahdollisimman orgaanisia ja laadukkaita materiaaleja.

– En osta uusia vaatteita kuin kerran tai kaksi kertaa vuodessa. Silloinkin vain, kun tarvitsen täsmällistä päivitystä garderobiini. Turhanpäiväinen shoppailu saa jatkossakin pysyä pois elämästäni.

– Päätin, että tässä hetkessä saan kuitenkin panostaa rahallisesti uusiin vaatteisiin ja meikkeihin. Laskin tyylipäivitykselleni budjetin, jossa aion pysyä. Aloitan monella tapaa tyylillisesti alusta, sillä vaatekaappini tarvitsee oikeastikin kipeästi päivitystä.

Pian saat nähdä, millaiseen tyyliin olen konkreettisesti päätynyt. Uusi kirjoitus ilmestyy lähes joka viikko. 

– Jenni a.k.a. FEMME SPIRITUELLE 💋

Pääkuvan on ottanut Reetta Linnea vuonna 2016.

LÖYDÄ SISIMPÄSI VIISAUS JA VOIMA.
Haluatko syvemmän yhteyden Itseesi?

Liity sähköpostilistalleni ja saat ilmaisen mielenrauhan meditaation. Jatkossa saat tiedot tulevista tapahtumista sekä pääsyn kaikkiin maksuttomiin materiaaleihin (mm. kirjoitukset / videot / audiot), jotka saat suoraan sähköpostiisi.

Invalid email address
En jaa tietojasi ulkopuolisille. Voit poistua listalta helposti milloin tahansa.
Copyright © 2022 2022. All rights reserved.
Proudly powered by 2022. Theme 2022 made by FitWP.