Sympatian ja empatian ero

Työelämässä joutuu välillä kohtaamaan tilanteita, joissa toinen ihminen kärsii. Miten reagoida, kun joku saa potkut? Mitä tehdä, kun toinen käy läpi vaikeita tunteita?

Anna tilaa. Olennaista ei ole se, että tietäisit tarkalleen, miltä toisesta tuntuu tai mitä hän käy läpi. Olennaista ei myöskään ole se, oletko kokenut itse jotain vastaavaa elämässäsi. Päinvastoin, omien prosessiesi tuominen kyseiseen kohtaamiseen vie helposti tilan toisen ihmisen tunteilta, omalta läsnäololtasi ja kyvyltä asettua aitoon kohtaamiseen.

Tunnista sympatian ja empatian ero. Tärkeää on tunnistaa kohtaamisissa empatian ja sympatian ero, joka päivä. Sympatia on lähempänä sääliä ja itsesuojelua, empatiassa taas on rohkeutta tunnistaa, että olemme haavoittuvuudessamme tasa-arvoisia.  Hienoilla lauseilla ei ole niin väliä, kunhan sisäinen asenteesi on empaattinen. Yhdysvaltalaisen tutkijan ja kirjailijan Brené Brownin puheen perusteella animoitu video elävöittää helposti ja nopeasti sympatian ja empatian eron. http://www.fastcodesign.com/3023417/the-power-of-empathy-animated

 

Tässä blogissa jaan ajatuksiani ja vinkkejäni näkymisen teemasta, hyvinvoinnista ja kommunikaatiosta joka tiistai.

Haluatko ilmaisen stressiä helpottavan meditaation?
Tule mukaan listalle.
Haluatko ilmaisen meditaation?
Se rentouttaa kehoa, mieltä ja eheyttää stressiä.
Leave Your Comment

Copyright © 2019 2019. All rights reserved.
Proudly powered by 2019. Theme 2019 made by FitWP.