Rosen-terapia – Mihin se auttaa?

Mihin Rosen-menetelmä voi auttaa?

 • Trauman käsittelemiseen.
 • Krooniseen lihasjännitykseen, joka ei johdu liikunnasta/työstä/mistään mille olisi nykyhetkessä selvää syytä. Joskus kroonisten lihasjännitysten taustalla on emotionaalinen kipu, jota kehon jännitystila on jäänyt kantamaan. Jos kivulle ei ole enää aiheuttajaa nykyhetken elämässä, voisi olla aika päästää keho tästä hommasta ja vapauttaa lihasjännityksen mukana myös vanhoja tunteita ja kokemuksia.
 • Kehittää kykyä olla läsnä.
 • Auttaa saamaan hyvän yhteyden omaan kehoon, omiin tunteisiin ja tarpeisiin. Vapauttaa tunne-elämää ja antaa keinoja toimia tiedostavammin.
 • Rentouttaa.
 • Lisää itsetuntemusta ja vahvistaa omanarvontuntoa. 
 • Auttaa levottomuuteen, ahdistukseen, unettomuuteen.
 • Rosen-menetelmä avaa tunteita ja kehoa. Se ei sovi tilanteisiin, joissa on hyvä “pysyä kasassa”, eli esimerkiksi vahvan psyykenlääkityksen aikana, päihderiippuvuudesta toipuville tai toipuneille tai vakavan kriisin akuutissa vaiheessa. Myöskään lapsia ja nuoria ei ole tapana hoitaa. Rosen on suunnattu aikuisille ihmisille, jotka ovat kutakuinkin terveitä.  
  Haluatko ilmaisen meditaation?
  Se rentouttaa kehoa, mieltä ja eheyttää stressiä.
 • Huomaa, että Rosen-menetelmää kannattaa pitää mukana elämässä pitkällä tähtäimellä, se ei yleensä ole yhden session hoitomuoto vaan ikään kuin harrastus, joka auttaa avaamaan ja syventämään kosketusta omaan aitoon itseen ja omaan todelliseen voimaan vähitellen. Tämä johtuu siitä, että siinä missä mieli ja tunteet ovat luonteeltaan nopeita, kehon taso on hyvin hidas. Vaikka mieli olisi jo prosessoinut asiat, voivat menneiden tapahtumien muistot olla vielä kehossa.
 • On tärkeää antaa keholle lempeää kohtaamista ja ravintoa myös läsnäolevan kosketuksen kautta.
 • Rosenterapiassa kannattaa käydä itseään kuunnellen silloin, kun siltä tuntuu. Jotkut käyvät kahden viikon välein, toiset kerran kuussa, jotkut ottavat intensiivisiä jaksoja ja pitävät sitten taukoa, jotkut aloittavat intensiivisesti ja “pitävät yllä” hyvinvointiaan käymällä sen jälkeen valitsemassaan tahdissa, toiset käyvät muutaman kerran vuodessa aina kun siltä tuntuu.
 • Kyseessä on sinun kehosi, sinä päätät.

Tervetuloa Rosen-metodin harjoitushoitoihin Helsinkiin. Olen Rosen-terapeutti harjoittelujaksolla. Se tarkoittaa sitä, että opinnot on käyty, mutta harjoitusjaksolla tehdään yhteensä 350 harjoitushoitoa ennen virallista terapeutiksi valmistumista. Harjoitteluhinnat ovat edullisempia kuin valmiilla terapeuteilla, joten jos haluat kokeilla tätä lempeää hoitomuotoa, ota yhteyttä!

Varaa aika: jenni@jenniarbelius.fi tai p. 044 080 8800
Vastaanotto: Lönnrotinkatu 43 a B 52 Helsinki

 

 

Teksti: Jenni Arbelius Kuva: Pixabay

Haluatko ilmaisen stressiä helpottavan meditaation?
Tule mukaan listalle.
Haluatko ilmaisen meditaation?
Se rentouttaa kehoa, mieltä ja eheyttää stressiä.
Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.