Miten pysyä tinkimättömänä?

Tinkimättömyys on suuri hyve. Siitä saa valtavaa sisäistä nautintoa ja tunnetta siitä, että tekee työtään ja elää elämäänsä selkä suorassa. Mutta miten tinkimättömyyden voi säilyttää taloudellisten ja ulkopuolisten paineiden alla?

Tee tietoinen valinta. Jos sinusta tuntuu siltä, että haluat hoitaa tietyt asiat mahdollisimman tinkimättömästi, tee se. Tee tietoinen valinta. Varaa niille asioille enemmän aikaa, enemmän kypsyttelyä, enemmän viimeistelyä, enemmän huomiota. Älä luovu periaatteistasi asioissa, jotka ovat sinulle tärkeitä.

Anna arvoa itsellesi. Nauti oman tinkimättömyytesi tuloksista. Anna arvoa sille, että olet väkertänyt jonkin asian tavalla, joka on sinulle merkityksellinen ja tärkeä. Tinkimättömyydestä ei useinkaan seuraa ulkopuolista kiitosta ja jos seuraa, se tulee vasta pitkän ajan kuluttua. Tinkimättömän on siis oltava tinkimätön pitkäjänteisesti, vuodesta toiseen.

Hae samanhenkistä seuraa. Pidä huolta siitä, että elämässäsi on ihmisiä, jotka jakavat samat arvot. Välillä ihminen tarvitsee vahvistusta ja tukea omille arvoilleen, ajatuksilleen ja toiminnalleen. Kun juttelet ihmisten kanssa, jotka ovat tavalla tai toisella yhtä tinkimättömiä, pysyt järjissäsi ja voit olla helpommin uskollinen itsellesi.

Älä ole jääräpää. Tinkimättömyys ei ole sama asia kuin sulkeutuneisuus tai jääräpäisyys. Muista tarkistaa tasaisin väliajoin, onko kyseessä todella tinkimättömyys vai jääräpäisyys. Vastustatko uusia ideoita vain vastustamisen vuoksi? Vai onko kyseessä tilanne, joka tarvitsee vankkoja periaatteittasi noudatettavaksi.

 

***
Kolahtiko tietty lause? Jaa se Facebookissa tai Twitterissä valitsemalla lause tekstistä – voit antaa tekniikan hoitaa loput. 

Tässä blogissa jaan ajatuksiani ja vinkkejäni hyvinvoivasta työstä ja elämästä joka tiistai.

***

 

 

Haluatko ilmaisen stressiä helpottavan meditaation?
Tule mukaan listalle.
Haluatko ilmaisen meditaation?
Se rentouttaa kehoa, mieltä ja eheyttää stressiä.
Leave Your Comment

Copyright © 2019 2019. All rights reserved.
Proudly powered by 2019. Theme 2019 made by FitWP.