Mitä on kuunteleminen ja kuulluksi tuleminen?

Olen pitkin elämääni pohtinut kuulluksi tulemista ja kohtaamista. Olen ihmetellyt omassa elämässäni sitä, että mikä siinä on, että joskus joidenkin asioiden ääneen sanominen vain pahentaa omaa oloa ja jotakin asiaa. Toisinaan taas ääneen sanominen vapauttaa jonkin asian niin, ettei sitä tarvitse miettiä välttämättä enää koskaan. 

Haluatko ilmaisen meditaation?
Se rentouttaa kehoa, mieltä ja eheyttää stressiä.

Lopputulokseni on seuraava:

  • Riippuu paljon siitä, kenelle puhut. Jos puhut läheisillesi, se saattaa joskus aktivoida heidän omat pelkonsa – silloin asiat voivat mennä entisestään solmuun. Kuulluksi tapahtumista ei tapahdu, eikä puhuminen tuo helpotusta. Usein ulkopuoliselle, vaitiolovelvollisuuden omaavalle, taitavalle kuuntelijalle puhuminen on vaikeassa vaiheessa viisaampaa.
  • Riippuu siitä, kuunnellaanko sinua hyväksyvästi vai tuomiten. Tiedät varmasti, miltä tuntuu kun kerrot haavoittuvan asian, jota käytetäänkin sinua vastaan. Toivottavasti tiedät myös miltä tuntuu, kun kerrot vaikean asian, joka otetaankin vastaan täysin hyväksyen ja ilman tuomiota.
  • Riippuu siitä, keskitytäänkö liian vähän tai paljon tunteeseen tai tietoisuuteen. Voit lukea kaikki maailman henkiset kirjat ja laukoa latteimmat lainit tilanteessa kuin tilanteessa. Mutta jos et tunne tunteitasi, sinulla ei ole rauhaa arjessasi. Voit myös velloa tunteissasi joka hetki maailman tappiin saakka. Mutta jos et tee päätöstä siitä, että valitset mieleesi rakkauden, vapauden, ilon ja rauhan, et niitä mieleesi saa. Rakkaus on sekä tunnetta että tietoisuutta. Niin olet sinäkin.
  • Riippuu myös siitä, uskotaanko puheesi sisältämään pelkoon, tuomioon, syyllisyyteen, ankaruuteen, armottomuuteen, pienuuteen ja voimattomuuteen vai uskooko kuuntelija voimaasi, viisauteesi, rakkauteen, kauneuteen, viattomuuteen ja suuruuteen sinussa. Huonoja oloja pitää saada tuulettaa, mutta niistä ei tarvitse vetää minkäänlaisia johtopäätöksiä. Niistä ole tarpeellista rakentaa minkäänlaista tarinaa, eikä tuuletettuihin juttuihin ole pakollista palata enää koskaan. Hyvä kuuntelija ei tue pienen minäsi tarinaa vaan auttaa sinua näkemään itsesi rakkautena, joka on todellinen minäsi.

Näiden kokemusten ja näkemysten seurauksena syntyi Kuunteleva kohtaaminen -sessio ja kuuntelevaan keskusteluun perustuva vuoden kanssakulkijuus.

Mitä on Kuunteleva kohtaaminen?

Voit käyttää Kuuntelevaa kohtaamista ikään kuin rippituolinasi sillä erotuksella, että en anna sinulle katumusharjoituksia enkä edes usko syntisyyteesi.

Olennaista on, että silloin kun et pääse pahan olon ajatuksista takaisin mielenrauhaan, eli kun mielessäsi oleva pelon, syyllisyyden, häpeän, vihan, kaunan, kateuden, katkeruuden tai muiden mielenrauhaasi vainoavien, pahalta tuntuvien tunteiden ja ajatusten kuppi alkaa nousta, tyhjennätkin sen armon ja hyväksynnän ilmapiirissä. Annat menneiden ja nykyisten pahojen olojen nousta, jotta niiden tilalle voi tulla armo, rauha ja rakkaus.

Maallisemmin nähtynä minä olen vähän kuin sinun mielesi roskakuski, jolle voit toimittaa sisäisen kuonasi. Annamme lastin yhdessä armolle, hyväksynnälle ja rakkaudelle eli Jumalalle. Lasti saattaa ”haista” hetken aikaa, eli mitä todennäköisemmin tunnet erinäisiä tunteita ennen ja jälkeen session, mutta koska emme jää analysoimaan, miettimään syitä ja seurauksia, etsimään syyllisiä ja uhreja, emmekä kerta kaikkiaan rakenna minkäänlaista tarinaa mielenrauhaasi haittaavien kokemusten, muistojen ja tunteiden ympärille, löydätkin elämääsi suunnattoman paljon uutta rauhaa, hyväksyntää ja vapautta.

Käyt matkaa itseäsi varten. Emme jatka siitä, mihin ”viimeksi jäätiin”. Jokainen kerta on uusi kerta ja sinä olet jokainen kerta uusi ihminen, uudella lastilla, jonka haluat mielestäsi vapauttaa. Sinä tuot materiaalin, minä luon pyhän tilan kuuntelemalla sinua hyväksynnän mielentilassa, Jumalan armo ja rakkaus parantaa.

Kuunteleva kohtaaminen perustuu Ihmeiden oppikurssi -nimiseen kirjaan, joka ei ole uskonto, dogma tai doktriini. Siinä puhutaan Jumalan ja ihmisen todellisesta luonteesta rakkautena. (Siitä lisää täällä.) Sinun ei tarvitse olla uskovainen saadaksesi apua Kuuntelevasta kohtaamisesta, vaan uskonnollinen tai maailmankatsomuksellinen taustasi voi olla mikä tahansa.

Mitä erilaiset vaikeat tunteet voivat aiheuttaa?

Oli pahalta tuntuva tunne mikä tahansa, yleensä se pohjautuu pelkoon. Lopulta vain rakkaus on todellista ja kaikki muu on harhaa. Tämä ei tarkoita sitä, että pelkoon pohjautuvat ajatukset ja tunteet pitäisi ohittaa, että niitä ei saisi olla tai että niistä saisi puhua vain kerran ja sitten asian ”pitäisi olla käsitelty”.

Ei.

Puhut mielenrauhaasi haittaavia asioita niin kauan kuin on tarvis, sillä niin kauan kuin asiassa on jotain, mihin mielesi sisäiset ”räyhähenget” tarttuvat, niin kauan siinä on sinulle jotain.

Minä en tiedä mitä se on, sinulle se voi selvitä vähitellen tai sitten silläkään ei ole väliä. Kaikkea ei tarvitse tietää tai ymmärtää, oikeastaan juuri mitään ei tarvitse tietää tai ymmärtää.

Pääasia on, että puhut ja vapautat, puhut ja vapautat. Pian huomaat, että prosessi alkaa ohjata itse itseään. Et välttämättä puhu ollenkaan niistä asoista, joita luulit, että sinun ”pitää käsitellä”, vaan puhutkin jostain ihan muusta. Luota siihen. Antautu sille. Toisaalta puhu juuri se, mitä pelko sinussa haluaisi kätkeä. Puhu se, mistä et haluasi puhua, mutta minkä käsillä olevassa hetkessä tiedät, että sinun on pakko puhua. Puhu se, mikä saa sydämesi tykyttämään ja mikä lähestulkoon purskahtaa ulos suustasi, jos pidättelisit sitä vielä hetkenkin sisälläsi. Kyse ei ole varsinaisesta terapiasta, mutta puhuminen ja kuulluksi tuleminen on hyvin terapeuttista.

Tässä on lyhyt kuvaus tunteista, jotka usein ovat mielenrauhamme tiellä:

Hankalista tunteista häpeä kätkee aitouttasi ja lamauttaa. Se voi olla verhona todellisen minäsi tiellä, estää sinua olemaan yhteydessä itseesi, toisiin ihmisiin ja elämään.

Syyllisyys saattaa estää sinua näkemään itsesi sinä viattomana ihmisenä, joka oikeasti olet. Usein puhutaan anteeksiannosta, joka onkin hyvä käsite, mutta ikuisen Rakkauden näkökulmasta koska sinä olet koko ajan viaton ja rakastettava, olet aina ollut ja tulet aina olemaan. Anteeksiantaminen on oikeastaan vain viattomuuden muistamista.

Vihaan käpertyminen voi pitää sinut pienenä ja voimattomana. Vihan tehtävänä on pohjimmiltaan auttaa sinua löytämään oman voimasi. Kun huomaat vihastuvasi, se yleensä kertoo, että elinympäristössäsi on jokin pielessä, jokin tarpeesi ei täyty. Jotain asiaa täytyy elinympäristössäsi muuttaa niin, ettei se riko rajojasi, ohita tarpeitasi tai tunnu pahalta. Tällöin viha tekee sisälläsi rakkauden työtä. Sen sijaan pitkittynyt viha, kauna ja katkeruus voivat käydä paitsi fyysisen terveyden päälle, myös haitata voimakkaasti elämäniloasi. Silloin olet käpertynyt vihaan, tuomitsemiseen, syyllisyyteen ja syyttämiseen, eikä mielenrauhaa löydy millään.

Kateus voi estää sinua näkemästä itsesi arvokkaana ja pystyvänä ihmisenä, joka ansaitsee hyvää. Kateus voi myös johdattaa sinua tunnistamaan asioita, joita haluaisit sallia myös itsellesi, mutta joita et vielä itsevihasi myötä itsellesi salli. 

Kun annat häpeät, syyllisyydet, vihat, pikkumaisuudet, katkeruudet, kaikki suuret ja pienet vihat, pelot ja tyhmältä tuntuvat nolot jutut yksi kerrallaan pois armon, hyväksynnän ja luottamuksen ilmapiirissä, saatkin puhdistettua valtavasti painolastia mielestäsi ja mieleesi pääsee sisään huikea määrä uutta valoa, iloa, rakkautta, totuutta ja rauhaa. Tähän mielen puhdistumiseen tähtää Kuunteleva kohtaaminen.

Mites se Jumala-osasto?

Itse suosittelen erittäin vaihvasti Ihmeiden oppikurssin lukemista ja kirjaan kuuluvan tehtäväkirjan päivittäisten tehtävien tekemistä esimerkiksi yhtä aikaa vuoden kanssakulkijuus -matkan kanssa. LUE LISÄÄ IHMEIDEN OPPIKURSSISTA TÄÄLLÄ. Tämä siksi, että kirja vahvistaa ymmärrystäsi Jumalasta Rakkautena ja auttaa sinua näkemään oman todellisen itsesi rakkautena. Kirja ja sen tehtävät valaisevat hienosti pelon mekanismeja ja auttavat sinua tunnistamaan, milloin pelko alkaa viedä sinua. Kun tunnistat sen, voit valita uudelleen. Voit valita mieleesi vapauden ja rauhan.

Tehtäväkirjan harjoituksia on kirjassa vuoden jokaiselle päivälle ja ne auttavat sinua kohottamaan ajatuksiasi jokaisena päivänä kokonaisen vuoden ajan. Mielenrauha on valinta.

Urheilijalla voi olla lupaava fysiikka, jota kehittämällä hänestä voi tulla huippu-urheilija. Pörssisijoittajalla voi olla kyky aistia trendejä ja tehdä nopeasti oikeita päätöksiä. Niitä kehittämällä hänestä voi tulla rahakas. Taiteilijalla voi olla hyvä värisilmä, taiteellista lahjakkuutta ja kyky antautua luovan työn vietäväksi. Näitä taitoja kehittämällä hän voi saattaa maailmaan paljon laadukasta taidetta.

Mikä tahansa lahja vaatii harjoittelua ja ylläpitoa. Ilman käytännön harjoittamista voimakaskaan potentiaali ei koskaan kehity lahjakkuudesta varsinaiseksi taidoksi.

Meistä jokaisella on mielenrauhan lahja. Elääksesi sen todeksi omassa arjessasi joka päivä, sinun on vain valittava harjoittaa mieltäsi. Toisaalta juuri muuta ei tarvita kuin halukkuus mielenrauhaan.

Ihmeiden oppikurssin eli IOK:n lukeminen ei kuitenkaan ole pakollista ja voimme muutenkin käyttää matkan varrella sanoja, jotka tuntuvat sinulle luontevilta. Kyseessä ei ole uskonto, kultti tai lahko vaan hyvin syvällinen mutta arkinen kirja, joka auttaa sinua erittäin käytännönläheisesti valitsemaan omassa päivittäisessä elämässäsi mielenrauhan.

Kuuntelevassa kohtaamisessa on kuitenkin loppupeleissä kyse Jumalan parantavasta armosta. Ihmeiden oppikurssissa sanotaan, että kaikki ihmisen maalliset ongelmat ovat palautettavissa yhteen ongelmaan. Se on ero Jumalasta. Mitä niin kutsutuille ongelmillesi tapahtuisi, jos avaisit omat ajatuksesi niin, että kuroisit umpeen eroasi Jumalasta eli rakkaudesta?

Voimme kuitenkin puhua asiasta vaikkapa intuitiona, sydämen äänenä, universumina, armona, hyväksyntänä, viisautena, vapautena, ilona, mielenrauhana jne. Sinä voit pitää oman maailmankatsomuksesi ja löydämme varmasti sanat, jotka auttavat sinua keventämään taakkaasi ja löytämään itsellesi lisää mielenrauhaa, armoa, aitoutta, hyväksyntää ja vapautta.

Yleisesti ottaen oma puhetyylini on kohtalaisen värikäs. Myös sinulla on sana vapaa, eli sinun ei tarvitse esittää harrasta ihmistä ja vahtia joka sanaasi, vaan voit päästellä oikein kunnolla ja ilmaista itseäsi juuri niillä sanoilla, jotka kullakin hetkellä suustasi tulevat. Kyseessä on sinun matkasi, jossa sinä puhut juuri niin kuin itse haluat.

Kuten Ihmeiden oppikurssissa sanotaan, sanat ovat vain symboleja symboleille, eikä muodolla ole väliä, vaan halukkuudella olla onnellinen.

Miten sessio toimii käytännössä?

Sessioissa sinun tehtäväsi on tuoda esiin aiheet, jotka vaivaavat mieltäsi. Minä luon tätä varten hyväksyvän ja luotettavan tilan kuuntelemalla. Autan sinua sinua tarpeen vaatiessa tulkkaamalla pelon kieltä rakkauden kieleksi eli autan sinua riisumaan tiettyjä ajatusmallejasi, jotka haittavat sisäistä rauhaasi. Jumala, armo eli rakkaus on se, joka parantaa ja tuo sinulle rauhan.

En opeta, ohjaa enkä neuvo. En myöskään mene mukaan pelon ja pienuuden tarinoihisi, vaikka saatkin ne kaikki vapauttaa ja tuoda esiin. Autan sinua näkemään itsesi ja hankalalta tuntuvat tilanteet rakkauden ja rauhan silmin. Kuljen rinnallasi tasa-arvoisena, ihmisenä ihmiselle. Löydät sessioiden avulla pysyvää mielenrauhaa, armoa ja hyväksyntää itseäsi kohtaan sekä vapautta, keveyttä ja iloa elämääsi.

Sessio tapahtuu puhelimitse tai jos haluat, WhatsApp -puheluna. Siinä ei käytetä videopuhelua vaan tavallista puhelua, sillä olennaista on puhuminen ja kuulluksi tuleminen. Voit ostaa joko yksittäisen session ja käsitellä jotakin yksittäistä asiaa tai jos tiedät, että haluat mieluummin puhdistaa tietä pidempään, voit ottaa siihen vuoden matkan. Yksittäisessä sessiossa käytät aikasi kokonaisuudessaan sovittuna aikana. Vuoden matkassa saat tietyn määrän tunteja, jotka voit käyttää silloin kun haluat. Maksat vuoden matkan laskun kerran kuussa vuoden ajan.

YKSITTÄISET SESSIOT:

Puhelimitse/WhatsApp -puhelu. Puolentoista tunnin sessioon voit tulla myös paikan päälle Helsinkiin Lönnrotinkadulle (Lönnrotinkatu 43 a B 52).

65 e / 30 minuuttia

100 e / 50 minuuttia

150 e / 90 minuuttia eli puolitoista tuntia

VUODEN KANSSAKULKIJUUS:

Kun vapautat ajatuksiasi, myös todellisuutesi muuttuu. Se armo, jonka matkan varrella löydät itseäsi kohtaan toimii parantavasti ja muuntaa sinun asennettasi sekä itseesi että muihin ihmisiin. Se muuttaa elämääsi myös konkreettisesti tapahtumien tasolla. Hyväksynnän ja armon myötä elämä tuntuu keveältä, vapaalta ja mieleen löytyy vihdoin ilo, keveys ja rauha. 

Vuoden kanssakulkijuus eli TÄYSLINKOUS

Vuoden kanssakulkijuus sisältää määrätyn määrän kuuntelutunteja vuodessa ja maksu suoritetaan kuukausittain. Saat myös kaupan päälle haluamasi verkkokurssin valikoimistani. VOIT TUTUSTUA VERKKOKURSSEIHIN JA VALITA OMASI TÄÄLLÄ. 

Mikä parasta, voit käyttää aikasi monessa eri erässä, eli sinun ei ole pakko puhua täyttä tuntia kerralla. Usein jo 10–30 minuuttia todellista kuulluksi tulemista tuo helpotuksen mielen päällä olevaan asiaan. Monet prosessit polveilevat niin, että niitä on hyvä availla usein ja pienemmissä paloissa. Joskus taas saatat haluta soittaa monta kertaa kuukaudessa, toisinaan voi mennä muutama kuukausi niin, ettei mitään käsiteltävää nouse. Valitset itse, minkälaisissa paloissa sinua palvelee tuntejasi käyttää. Tämä tuntimäärä on runsas ja ehdit ottaa sitä käyttöösi koko rahan edestä vuoden aikana aina kulloisenkin tarpeesi mukaan. Elämä muuttuu kuin kasaksi lahjoja, joiden merkityksen voi ymmärtää yhdessä kanssakulkijan kanssa. Usein jopa epätoivotut paketit alkavat vaikuttaa siunauksilta, ja kun omiin ajatuksiin tulee valoa ja asioiden merkitys omassa elämässä alkaa muuntua.

Vuoden matkaan kannattaa tarttua silloin, kun haluat sallia itsellesi luotettavan kanssakulkijan, joka auttaa sinua valaisemaan mieltäsi. Vuoden matkaan sitoutuminen haastaa sinut rakastamaan ja hyväksymään itseäsi niin, ettet heti jätä hommaa kesken, hylkää itseäsi ja jää pyörimään samoihin keloihin, jotka ovat saattaneet kulkea mukanasi jo vuosikymmeniä.

Muista, että pääset yksin pohdiskelemalla hyvin pitkälle, mutta loppuun asti päästäksesi tarvitset toista ihmistä. Olen mielelläni todistajasi, kun nouset ihmisenä todelliseen suuruuteesi. 

Vuoden kanssakulkijuuteen kannattaa tarttua, jos tiedät, että sinulla on paljon painolasteja ja olet halukas todella puhdistumaan niistä. Tämä sopii sinulle, kun et todellakaan halua enää nousta huonolla fiiliksellä aamulla uuteen päivään, märehtiä menneitä tai antaa vanhojen häpeöiden, syyllisyyksien, vihojen ja pelkojen estää sinua loistamasta sinä valona ja rakkautena, joka todellisuudessa olet. Tällöin suosittelen ehdottomasti pitäämään Ihmeiden oppikurssia mukana matkassa, lukea se matkan varrella alusta loppuun ja tehdä päivittäiset harjoitukset kirjasta.  LUE LISÄÄ IHMEIDEN OPPIKURSSISTA TÄÄLLÄ. 

Kysy yksityiskohdat soittamalla, sähköpostitse tai ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

Varaa sessio jenni @ jenniarbelius.fi tai p. 044 080 8800

Kaikki hinnat sisältävät alv:n 24 %.

Teksti: Jenni Arbelius Kuva: Pixabay 

Haluatko ilmaisen stressiä helpottavan meditaation?
Tule mukaan listalle.
Haluatko ilmaisen meditaation?
Se rentouttaa kehoa, mieltä ja eheyttää stressiä.
Copyright © 2017 2017. All rights reserved.
Proudly powered by 2017. Theme 2017 made by FitWP.