Lopeta prosessointi ja ala elää

Oi niitä aikoja. Olin jatkuvasti keskellä suurta muutosprosessia.

Kävin läpi lapsuudentraumojani kiihkeällä otteella, muunsin ajatusmallejani maanisesti ja puhdistin esteitä kirkkaan, henkisen yhteyden tieltä niin tehokkaasti ja kaikenkattavasti, etten olisi touhultani nähnyt edes sitä kuuluisaa palavaa pensasta, jos sellainen olisi eteeni ilmestynyt.

Joskus henkisyys, tunteiden eheyttäminen ja itsensä kehittäminen voi mennä överiksi. Elämä muuttuu epämaadoittuneeksi; henkinen ja maallinen taso eivät enää kohtaa.

Pidemmälle viety versio tästä on, kun henkisyys alkaa muuttua dogmaksi, joukoksi sääntöjä, joita “pitää” noudattaa, tuntui se itsestä aidosti oikealta tai ei. Valutaan päättymättömään prosessiin, jossa elämäntapahtumat eivät ole enää elämäntapahtumia vaan merkkejä siitä, mitä kaikkea itsessä pitää työstää.

Kaikkea katsotaan henkisestä näkökulmasta niin, ettei flunssa ole enää flunssa vaan “kurkkuchakranpuhdistusprosessi” eikä kuspäisestä käytöksestä saa suuttua, koska “it’s all love”.

Päädytään siis elämään täysin mielen rakennelmissa, vaikka henkinen polku on saattanut alkaa juuri toiveesta päästä mielen vallan alta pois.

Ilmiötä kutsutaan spiritual bypassingiksi, suomeksi vaikkapa henkiseksi ohituskaistaksi. Kyseessä on henkisyydeksi verhottu kätevä suoja itseltä, omilta tunteilta, toisilta ihmisiltä ja elämältä. Ei ehdi elää, kun täytyy katsos prosessoida.

Nykyään koko sana prosessi pikkaisen oksettaa minua. Joo, on totta, että kaikki liittyy kaikkeen ja että ihminen eheytyy, muuttuu ja kehittyy vähitellen ja kyllä, kun se tehdään tietoisesti ja ohjatusti, sana prosessi kuvaa tilannetta hyvin. Koko elämän ei kuitenkaan ole tarkoitus olla pelkkää prosessia.

Muutos ja eheytyminen ovat elämälle ja ihmisyydelle luontaisia. Voimme olla hyvin tietoisia ja elää maallista arkeamme hyvässä henkisessä yhteydessä itseemme ja kaikkeen luotuun. Se on tavallista eikä vaadi sen kummempaa kilvoittelua.

Juurtuminen arkiseen käytännön elämään on aivan yhtä tärkeää kuin henkisyys. Elämässämme juuri tässä hetkessä olevat ihmiset, eläimet ja luonto opettavat meille itsestämme kyllä kaiken, mitä meidän tässä hetkessä on tarpeen tietää. Kun vain otamme pään pois prosessista ja avaudumme kuuntelemaan.

Elämä kantaa. Elämä on helppoa ja ihanaa.

Ja erityisen helppoa elämän on tehdä meille viisaat tehtävänsä, kun lakkaamme pyristelemästä, tulemme ulos mielemme luomista labyrinteistä, tunnemme aidot tunteemme oikeasti ja todella otamme tällä tavalla vastaan elämän hienovaraiset opetukset.

Vähemmän voi tosiaan olla joskus enemmän.

***

PS. Yhteydessä-kirjani julkaisu lähestyy, haluatko olla mukana sen lanseerausta?

Annan halukkaille maksutta luettavaksi marraskuussa ilmestyvästä kirjastani yhden luvun, jossa on  ajatukseni kyseisestä aiheesta ja 6 harjoitusta. Otan kiitollisena vastaan palautetta siitä, miten teksti ja harjoitukset sinulle toimivat.

Jos haluat tulla mukaan, laita meiliä osoitteeseen jenni@jenniarbelius.fi. Kerro samalla, minkä kokonaisuuden haluat luettavaksesi. Kirja käsittelee erilaisia keinoja luoda syvempää yhteyttä itseen omassa arjessa. Luvut ovat seuraavia: yhteys sieluun, egoon, kehoon, tunteisiin, sydämeen, feminiini-maskuliinitasapainoon, yhteys maahan & taivaaseen, luontoyhteys, yhteys omaan seksuaalisuuteen, ravintoon sekä yhteys toisiin ihmisiin & oman elämän olosuhteisiin.

Kiitos jo etukäteen!

PPS. Pääset kirjan sähköpostilistalle alta olevassa osoitteessa ja kuulet lisää. Saat liittymisen yhteydessä henkilökohtaisen suosittelulinkin, jota jakamalla voit saada kirjan ilmaiseksi.

http://jenniarbeliusyhteys-0.launchrock.com/

 

 

Haluatko ilmaisen stressiä helpottavan meditaation?
Tule mukaan listalle.
Haluatko ilmaisen meditaation?
Se rentouttaa kehoa, mieltä ja eheyttää stressiä.
Leave Your Comment

Copyright © 2019 2019. All rights reserved.
Proudly powered by 2019. Theme 2019 made by FitWP.