Levännyt mieli, toimiva mieli

Työssä ei ole mitään järkeä, jos sen vastapainona ei ole riittävää lepoa. Itse asiassa ilman rentoutta missään ei ole mitään järkeä. Lepo ja riittävä uni tarvitsevat samaa, mitä kaikki muukin merkityksellinen elämässä. Sitä, että niille järjestää aikaa.

Uni. Laske, kuinka monta tuntia tarvitset unta ollaksesi aidosti virkeä aamuisin. Jos tarvitset lisää unta, tee aikaisesta nukkumaanmenosta itsellesi uusi rutiini. Unensaantia helpottavat riittävä määrä kuntoilua, raitis ulkoilma, kohtuullinen illallinen ja digipaasto. Voit pyhittää sängyn digi-vapaaksi alueeksi, jossa ei lueta sähköposteja tai räplätä puhelinta ylipäätään. Käytännön vinkki digi-kiusauksen helpottamiseksi: lataa kaikki laitteesi toisessa huoneessa, pane ne yöksi äänettömälle ja hanki itsellesi perinteinen herätyskello.

Harrasta luonnossa. Jos työskentelet tiedon, luovuuden tai ihmisten kanssa, saat vastapainoa kun keskityt harrastuksissasi aivan toisenlaisiin juttuihin. Parhaita aivopuhdistajia ovat lajit, jotka vaativat täydellistä keskittymistä, ja joita tehdään luonnossa. Kokeile ulkoilua, retkeilyä, surffausta, kiipeilyä, veneilyä, sienestystä, ratsastusta, villiyrttien keräämistä tai mitä tahansa luonnonläheistä tekemistä, jonka koet omaksesi.

Meditoi. Kokeile meditoida kahdesti päivässä joko töissä tai ennen ja jälkeen työpäivän. Se auttaa saamaan yhteyden itseesi ja lisää tyyneyttä, hyvinvointia ja luovuutta päivääsi. Mediamoguli Oprah Winfreyn koko 400:n ihmisen organisaatio meditoi kaksi kertaa päivässä, oli työtehtävä mikä tahansa. Hänen työyhteisönsä hiljenee kello 9 aamulla ja kello 16.30 iltapäivällä, kahdeksikymmeneksi minuutiksi kerrallaan. Toimii miljoonabisneksen toimintametodina, miksei myös muilla.

Tyhjä katse. Kun huomaat tuijottavasi silloin tällöin seinää vailla kummempia ajatuksia, voit onnitella itseäsi. Olet oppinut rentouttamaan mielesi. Kaikki uudet oivallukset ja ideat tarvitsevat tyhjyyttä ja tilaa syntyäkseen, kehittyäkseen ja kasvaakseen. Lepo ja pysähtyminen takaavat todellisen etenemisen. Vieläpä sellaisen, joka tuntuu rennolta ja hyvältä.

 

***
Tervetuloa valmennusasiakkaaksi!
***
Tässä blogissa jaan ajatuksiani ja vinkkejäni näkymisen teemasta, hyvinvoinnista ja kommunikaatiosta joka tiistai.

Haluatko ilmaisen stressiä helpottavan meditaation?
Tule mukaan listalle.
Haluatko ilmaisen meditaation?
Se rentouttaa kehoa, mieltä ja eheyttää stressiä.
Leave Your Comment

Copyright © 2019 2019. All rights reserved.
Proudly powered by 2019. Theme 2019 made by FitWP.