Kuinka kasvattaa kärsivällisyyttä?

Kärsivällisyys on suuri hyve. Miksi? Koska ihmisyys ja maailma on rakennettu niin, että sen luonteeseen kuuluu hitaus. Mieli on nopea, maailma on hidas. Mitä paremmin hyväksymme maallisen todellisuutemme luonteen, sen helpompaa kaikki on.

Hitaus kuuluu ihmisyyteen. Ihmislapsen kestää kehittyä kohdussa 9 kuukautta. Yhteiskuntien muutoksiin voi kulua kymmeniä, satoja, tuhansia, kymmeniätuhansia vuosia. Teet mitä tahansa, jo omaan tekemiseesi menee valtava määrä aikaa. Puhumattakaan siitä, että saat muut ihmiset mukaan. Mitä enemmän massaa tarvitset, sen pidempään sinulla menee sen kasvattamiseen.

Hyväksy. Siksi pitkän tähtäimen suunnitelmissa on hyvä ottaa huomioon juuri pitkä tähtäin. Älä vaadi itseltäsi liian nopeita tuloksia. Suunnittele tekemisesi kuukausissa ja vuosissa. Jos murehdit koko ajan sitä, ettei toimintasi tuota välittömästi haluamiasi tuloksia, hajotat turhaan energiaasi. Ota jousiampujan asenne! Tiedosta pitkän tähtäimen tavoitteesi ja pidä itsesi rentona ja joustavana kun virität, tähtäät ja ammut jousesi.

Siunaa kärsivällisyydellä. So much I know that things don´t grow, if you don´t bless them with your patience.” – First Aid Kit kappaleessaan Emmylou.

Jos mielesi on nopea ja olet ihmistyypiltäsi hektinen, tulevaisuusorientoitunut, tarmokas ja täynnä räjähtävää voimaa, joka kuluu helposti loppuun, muista että voit käyttää lyhytkestoista energiaasi viisaasti myös pitkällä tähtäimellä. Tällöin sinun kannattaa suunnata energiasi lyhyempiin etappeihin kerrallaan. Jaa tehtäväsi pieniin ja lyhytkestoisiin osiin. Näin yhtäältä siunaat työsi kärsivällisyydellä ja viisaudella ja toisaalta toimit oman vahvuutesi mukaisesti.

 

***
Kolahtiko tietty lause? Jaa se Facebookissa tai Twitterissä valitsemalla lause tekstistä – voit antaa tekniikan hoitaa loput. 

Tässä blogissa jaan ajatuksiani ja vinkkejäni hyvinvoivasta työstä ja elämästä joka tiistai.

***

 

 

 

 

Haluatko ilmaisen stressiä helpottavan meditaation?
Tule mukaan listalle.
Haluatko ilmaisen meditaation?
Se rentouttaa kehoa, mieltä ja eheyttää stressiä.
Leave Your Comment

Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.