Ihmeiden oppikurssi

Mikä on Ihmeiden oppikurssi?  

Haluatko ilmaisen meditaation?
Se rentouttaa kehoa, mieltä ja eheyttää stressiä.

Ihmeiden oppikurssi on kirja, joka käsittelee ihmisen suhdetta omaan mieleensä, itseensä, toisiin ihmisiin ja ihmistä suurempaan, universaaliin rakkauteen psykologisella ja metafyysisellä otteella.

Kirjan nimen sisältämällä ihme-sanalla viitataan ihmeeseen, joka liittyy mielenrauhan täyttämään elämään, jota kuka tahansa voi arjessaan valita elää. Tarkemmin sanottuna ihmeellä viitataan muutosta mielentilassa, siis muutosta pelosta rakkauteen.
Tämä ihme tapahtuu yhteydessä Jumalaan eli valoon, rakkauteen,  vapauteen,  universumiin tai totuuteen – mitä sanaa nyt haluatkaan ihmisen ymmärryksen ylittävästä ikiaikaisesta viisaudesta käyttää.

Kirjan tarkoituksena on treenata oma mieli valitsemaan omassa ajattelussa ja omassa arjessa rakkaus pelon sijasta. Se on ikään kuin henkinen ja psykologinen tsemppari, jonka avulla lukija voi harjoittaa omaa mieltään niin, että hänen ajatuksensa täyttyvät asteittain rauhalla ja rakkaudella ja jotta pelko, viha, syyllisyys, häpeä ja angsti vähitellen väistyisivät.

Ihmeiden oppikurssi eli IOK sisältää kolme osaa. Varsinaisen tekstin, harjoitus-osion sekä opettajan käsikirjan. Varsinainen teksti käsittelee laajasti elämän ja tietoisuuden eri osa-alueita.

Se puhuu siitä, mitä romanttinen rakkaus on ja ei ole. Se puhuu menestyksestä. Se puhuu sairastamisesta, paranemisesta ja parantajuudesta. Se puhuu arkipäivän pienistä ja suurista ongelmista. Se puhuu erillisyydestä ja yksinäisyydestä sekä yhteydestä itseen, toisiin ihmisiin ja Jumalaan, kaikkeuteen.

Idena on, että kaikki ihmisen elämässä perustuu joko omassa mielessä olevaan rakkauden tai pelon ajatukseen. Pelko luo helvetin maan päälle. Rakkaus luo taivaan maan päälle. Ihminen voi valita, kummassa hän haluaa arjessaan elää. Kyse jatkuvasta harjoittamisesta jokaisessa hetkessä.

Koko kirjan sanoman ytimenä on:

”Mitään todellista ei voi uhata. Mitään epätodellista ei ole olemassa. Siinä on Jumalan rauha.”

Kirja harjoituksineen tähtää sekä pelon eli mielen harhan tunnistamiseen ja puhdistamiseen mielestä että mielen täyttämiseen rakkaudella ja rauhalla. Sen tehtävänä on auttaa lukijaa löytämään mielenrauha.

Tehtäväosion harjoitukset ovat koko kirjan selkäranka. Kirjassa on harjoitus vuoden jokaiselle päivälle. Ensimmäinen puoli vuotta harjoitukset riisuvat lukijan mieltä pelosta eli harhasta. Loppuvuoden ajan harjoitukset täyttävät mieltä rauhalla ja rakkaudella, vapaudella. Voit aloittaa harjoitukset minä päivänä vuodesta tahansa. Jossakin kohtaa saatat huomata, että arkesi tuntuu käyvän keskustelua kirjan kanssa: Saat sopivan harjoitustekstin, joka toimii vastauksena juuri siihen kysymykseen, joka sinulla oli arjessasi vailla ratkaisua. Älä ihmettele, jos näin käy!

Kirjan tekstiosuus on hyvä lukea ensimmäisella kerralla alusta loppuun siinä järjestyksessä kuin se on kirjoitettu. Tämä johtuu siitä, että kirjan viisaus rakentuu pala palalta. Älä siis aloita mielenrauhasi rakentamista katosta, aloita kivijalasta.

Ensimmäisen lukukerran jälkeen voit toki palata niihin lukuihin ja asioihin, jotka intuitiivisesti sinua kutsuvat tai lukea kirjan uudelleen niin monta kertaa kuin haluat ja missä järjestyksessä tahansa.

Sama pätee harjoitusosioon. Kun teet harjoituksia ensimmäistä kertaa, tee yksi harjoitus joka päivä. Tee harjoitukset kirjan järjestyksen mukaan. Älä kuitenkaan tee enempää kuin yhtä harjoitusta päivässä.

Vaikka kirjassa käytetään kristillistä terminologiaa ja vaikka sen ytimenä on pohjimmiltaan ihmisen suhde Jumalaan, kyseessä ei ole uskonto, kultti tai lahko. Se ei sisällä dogmaa tai doktriinia, jota lukijan tulisi totella, vaan se auttaa lukijaa niiltä osin, joissa hän elää pahalta tuntuvan mielensisällön kanssa. Sen ote on psykologinen ja metafyysinen. Kirja pyrkii auttamaan yksilöä olemaan onnellinen arjessa ja tuntemaan yhteyttä itseen, toisiin ihmisiin ja kaikkeuteen.

Ihmeiden oppikurssilla ei ole yksinoikeutta Jumalaan tai henkisiin periaatteisiin. Kaikki maailman uskonnot, henkiset perinteet ja maailmankatsomukset käsittelevät samoja teemoja, vähän eri sanoin ja painotuksin. Lopulta kirjan sisältämä tieto on aivan kaikkialla ja se löytyy vaikka kannon nokasta, jos siellä tarpeeksi pitkään istut ja tarkkaavaisesti kuuntelet. Rauhan itsensä ja maailman kanssa voi löytää monia erilaisia polkuja pitkin.

Ihmeiden oppikurssi ei ole kaikkia varten, mutta jos se on sinua varten, tunnet sen sydämessäsi.

Kuten mitä tahansa vakavasti otettavaa henkistä harjoitusta, voi kirjaa käyttää moottoritienä mielenrauhaan. Miksi odottelisit pieniä paloja sieltä täältä, kun voit täyttää mielesi täydellä tavaralla? Miksi istuisit kannon nokassa kuuntelemassa, kun voit lukea kodin lämmössä kirjaa? Miksi et lukisi itse kirjaa, johon niin monet henkiset opettajat ja viisaat ihmiset perustavat työnsä, kirjaa johon viitataan eri yhteyksissä kautta henkisen kentän?

Lisämateriaalia suomeksi ja englanniksi

Ihmeiden oppikurssiin elämäntyönsä kurssin opiskelijoina, kirjailijoina, opettajina, puhujina, mentoreina ja yhteiskunnallisina aktiiveina perustavat Yhdysvalloissa mm. Marianne Williamson  ja Gabrielle Bernstein. Suomessa tältä pohjalta työskentelee ainakin Aira Sahakangas ja allekirjoittanut, eli Jenni Arbelius. Kaikilta löydät myös maksutonta materiaalia aiheesta videoiden ja artikkeleiden muodossa.

Suosittelen lämpimästi, että luet kirjan ja imet itseesi kaiken Ihmeiden oppikurssin innoittaman materiaalin, mikä sisintäsi ruokkii.

Se nimittäin todella toimii.

Tilaa Ihmeiden Oppikurssi Adlibriksestä tästä.

Teksti: Jenni Arbelius Kuva: Pixabay & Jenni Arbelius

Takaisin palveluihin pääset tästä.

Mitä on kuunteleva kohtaaminen -artikkeliin pääset tästä.

EHEYTTÄVÄ KIRJOITTAMINEN -verkkokurssiin, joka pohjautuu Ihmeiden Oppikurssille, pääset tutustumaan tästä.

Haluatko ilmaisen stressiä helpottavan meditaation?
Tule mukaan listalle.
Haluatko ilmaisen meditaation?
Se rentouttaa kehoa, mieltä ja eheyttää stressiä.

1 Comment

Comments are closed.

Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.